O potřebě budování komunitních center

O problematice stáří a stárnutí hovořil v pátek v programu moderátorky Lucie Výborné jako Host Radiožurnálu psychiatr a geriatr Zdeněk Kalvach.

V rozhovoru, který doporučujeme k poslechu  spolu s moderátorkou hovořili mj. o tom, jak je důležité budovat komunitní centra, ať už jde o centra vznikající přirozeně celospolečenským vývojem (zájmové spolky, církevní atp.), nebo zda vznikají třeba jako naše Komunitní centrum Právě teď na základě dlouhodobého zájmu jedinců či firem o danou problematiku.

A zdá se, že situaci nikdo řešit nechce. A vlastně ani nikdy nechtěl. „Dříve jsme řešení přehazovali na jinou pětiletku, dnes ho přehazujeme na jiné volební období. Všichni plánovači jsou jen zas a znovu překvapeni. Nejdřív tím, že chce tolik lidí do škol, poté tím, že děti dospěly a chtějí na střední školy, potřebují byty a nakonec nejsou peníze na penze.”

Penzemi to přitom podle Zdeňka Kalvacha nekončí. Už za pár let se totiž podle něj projeví další kritický nedostatek, a to podpůrných služeb, ať už komunitních nebo ústavních.

Odkaz na celý rozhovor video , nebo audio:

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..