Soutěž, cvičení, zábava, inspirace – ZáříME 2017

Soutěž, cvičení, zábava, inspirace – jsou čtyři slova, která nejlépe vystihují letošní čtvrtý ročník mezigenerační akce ZáříME.

Již tuto sobotu odpoledne, od 13 hod., se uskuteční pravidelné zářijové mezigenerační setkání na Pankrácké pláni (nebo také Centrální park Pankrác) na Praze 4. Co Vás čeká a si pojme představit těmito čtyřmi slovy.

Soutěž

U našeho stanu bude probíhat mezigenerační soutěž v tzv. prkně, nebo-li, jak se teď s oblibou říká „planku“. Jde o jedno z nejjednodušších a zároveň nejúčinnějších  cvičení na posílení břicha a zpevnění celého těla. Základní postoj pro zahájení cviku je klik při kterém se podpíráte lokty položenými přímo pod rameny, tělo je srovnané do „prkna“ a hlava v prodloužení.

Původně jsme chtěli v „plankové štafetě“ překonat světový rekord v délce výdrže (jeden člověk vydržel více než 8 hodin!!!), ale protože naše akce je letos plánována o něco  kratší, než je rekord :-), budeme po celé odpoledne soutěžit v délce výdrže jednotlivců v jednotlivých kategoriích. Soutěžit budeme o drobné ceny, ale věříme, že zvítězí Coubertinovské „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“!

Pozn. na místě budou cvičební podložky, není třeba se obávat o znečištění oděvů..

Cvičení

Letošní ročník je na cvičení (nejen) pro seniory zaměřený, proto si budete moci vyzkoušet následující:

  • 13-14 hod. Nordic Walking, technika chůze, vybavení atp., lektorky Hanka Dvořáková a Hanka Čepová
  • 14-15 hod. Jóga pro seniorky a seniory, cvičení pro větší vitalitu předvede zástupce České federace jógy
  • 16-17 hod.  Cvičení pro seniory s Hankou Kynychovou
  • 13-17 hod. soutěž v „prkně

Zábava

O program se nám postará jednak hudebnice a producentka Blanka Maderová od 15-16 hod se kterou si budete moct zabubnovat a zahrát na další perkusní nástroje. Blanka nahrává a produkuje pro domácí i zahraniční umělce, ale není třeba se jí obávat. Pokud si myslíte, že neumíte zpívat, přesvědčí Vás ráda o tom, že to není  až tak úplně pravda.

Na místě bude mít stánek náš partner, pojištovna VZP a její partnerská organizace naBOSO, kde se dozvíte o tom, proč je zdravé na boso chodit a jaké alternativy využívat, když to někde na boso prostě nejde.

Když zábava, tak musí být i občerstvení. Na místě bude mít stánek pekárna Rozárka´s Cake, která Vám ráda předvede něco ze svých produktů pro zdravé mlsání. Těšit se můžete na bezlepkovou italskou focacciu, bezlepkové piškoty, nebo speciální veganské sušenky s chia semínky a brusinkami z jejich výrobny. K tomu pak rakouské bonbóny BioBon, které jsou zdravější variantou populárních gumových medvídků.

Inspirace

Na místě bude možné dozvědět se o  aktivitách, které naše organizace chystá na podzim (kurzy, přednášky, trénování paměti a jiné aktivity), dozvědět se o programu našeho Komunitního centra a mnoho dalšího.

Věříme, že každá z výše uvedených aktivit bude pro účastníky inspirací a naopak, že účastníci přinesou nějaké nové inspirace nám.

 

Vstup na akci je zdarma

Doporučujeme vzít si s sebou pohodlné oblečení a dobrou náladu!  Pěkné počasí je objednané🙂

Začínáme ve 13 hodin. 

 

Záštitu nad akcí převzal  Ing. Zdeněk Kovařík, zástupce starosty MČ Praha 4.

 

MAPA

 

#ZáříME #ZáříME2017

ZáříME 2017

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..