Pozvání na velký Vánoční mejdan

Osobní pozvání od spoluzakladetelky Právě teď! o.p.s.

Rok se s rokem sešel a to obvykle přichází takové to období bilancování, tak si dovolím krátce zabilancovat.. Asi všichni víte, že před více než rokem nastal (po dvaceti letech – plánovaný odchod z pozice majitelky a ředitelky Agentury Xact) poměrně zásadní zlom v mém životě, po němž jsem slibovala sama sobě alespoň rok volna..  Hahaha.. Vydržela jsem to (nepřekvapivě) pár měsíců a už na podzim loňského roku jsem budovala zdravé dobroty vyrábějící pekárnu.. 😊

Na přelomu dubna a května letošního roku ovšem přišlo něco, co nelze nazvat jinak než smršť. V té době totiž Magistrát hl. m. Phy schválil, naší neziskové organizaci Právě teď! o.p.s.,  která se věnuje mezigeneračním aktivitám a aktivitám pro seniory, grant na zřízení Komunitního centra. V tu chvíli začal (krom boje s úředním šimlem) boj s časem.

Bylo nutné velmi rychle najít a vybavit prostory, začít neprodleně realizovat program a co bylo nejtěžší – bylo nezbytné najít klienty a naučit je do Centra chodit. Když se ohlédnu zpět, říkám si, že nechápu, jak se nám to s kolegyní Ivetou Luxovou podařilo, ale podařilo!

A proto, že jsem na to pyšná a taky proto, že takovéto Centrum budujeme jako předobraz toho, jak si představujeme (ať se nám to líbí, nebo ne) naši budoucnost, tak bych si vás dovolila pozvat na takový malý, ale celodenní předvánoční mejdan, který se uskuteční ve středu 20.prosince od 10 do 18 hod.

Proč se u nás v tento den na chvilku zastavit? Tak třeba proto, že:

  • Se u nás nemluví o nemocech a o stáří, ale o tom, co podnikneme a jak to všechno stihneme..
  • Víme, že „naši“ senioři většinově nesnáší dechovku a jsou odkojeni Elvisem, Goťákem a Stounama..
  • „naši“ senioři nemají rádi, když se na ně kdokoli dívá jako na méněcenné, hloupé, senilní či zbytečné..
  • Se chceme pochlubit i dalšími aktivitami, které naše organizace organizuje
  • A taky proto, že hledáme partnery a osvícené mecenáše pro naši další činnost a projekty
  • A v neposlední řadě proto, co už bylo uvedeno, tedy pro budování základů našeho budoucího možného života – tj. aktivního, spokojeného a naplněného stáří.

Proto budu ráda, když se u nás toho 20-tého v Centru, které je kousek od st. metra Ládví, na chvilku zastavíte. Adresa, doprava, viz náš web, parkování možné přímo v areálu. Program celého dne viz přiložená pozvánka.

Pro ty z Vás kteří se k nám nedostanou, ale mají zájem naše aktivity podporovat mám dobrou zprávu – jde to! 😊 Jak?

  • Třeba pravidelným zasíláním částky na náš účet (na konci roku vystavíme potvrzení pro snížení základu daně)..
  • Nebo jednorázovým příspěvkem soukromým/firemním (opět možnost odečtení od základu daně)
  • Nebo materiálně ad hoc dle domluvy, protože stále něco potřebujeme…, jednou toaletní papír, podruhé tonery do tiskárny, teď třeba aktuálně řešíme písek na zimní posyp přístupové cesty do Komunitního centra..
  • Taky zužitkujeme drobnosti a dárky, které přebývají ve skladech marketingových materiálů a merchandizingu (fuj to je slovo!)
  • Dobrovolnickou pomocí, pomocí na našich konkrétních projektech (Senior Kempy, mezigenerační setkávání ZáříME, Akademie MOderniho Seniora – AMOS, projekt Oldtubering …. a mnoho dalšího)
  • Poskytnutím svých znalostí, zkušeností, či zážitků v rámci přednášek, nebo poradenství
  • Předání informace o nás svým známým a kolegům o kterých víte, že je tato problematika zajímá a že by mohli mít chuť pomáhat správné věci.

Pro ty z vás, kteří se dočetli až sem tu mám ještě jedno krátké video o tom, jak jsme v létě právě v Komunitním centru natáčeli pohádky na YouTube (což je třeba jeden z projektů ve kterém bychom rádi pokračovali, ale aby to šlo, potřebujeme „parťáky“).

Více doufám osobně!

Těším se s Vámi na viděnou,

Hanka

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..