Národní týden trénování paměti 2018

Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging tradičně v rámci celosvětové akce „Týden uvědomění si mozku“ pořádá od pondělí 12. 3. 2018 do neděle 18. 3. 2018 Národní týden trénování paměti.

Cílem akce je přesvědčit nejen seniorskou populaci, že si ještě docela slušně pamatuje, když jí někdo poradí, jak na to. Trénování paměti je efektivní nástroj proti mentální deterioraci, a zároveň rychlá cesta ke zvýšení sebevědomí.

Co je trénování paměti?

Metoda (vícero metod), která pomáhá orientovat se v informacích, a zapamatovat si je na dobu, kterou je potřeba. Lekce trénování paměti probíhají obvykle jako skupinové, ale trenér/lektor se snaží účastníkům ukázat více možností, jak si informaci zapamatovat (individuální přístup).

Metoda není určena pouze seniorům, ale je i bohatě využívána ve firmách pod názvem Brain Development neboli rozvoj mozkové kapacity. Stejně jako trénování paměti i Brain Development se snaží krom paměti rozvíjet i všechny kognitivní funkce.

 

Kde se s námi můžete v rámci NTTP potkat?

S našimi lektorkami se v rámci Národního týdne trénování paměti (krom jejich běžného programu) můžete potkat např. na níže uvedených akcích. Kompletní přehled všech akcí viz web:
• 12.3. Ukázková lekce trénování paměti, Přestavlky u Čerčan – lektorka Iveta Luxová
• 13.3. Dvě bezplatné ukázkové hodiny pro zvané na Nuselské radnici- lektorka Iveta Luxová
• 13.3. Bezplatná ukázková hodina pro zvané Klub seniorů Čakovice lektorka – Hanka Dvořáková
• 16.3. Nordic Walking v Krčském lese viz POZVÁNKA

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..