Blog Hanny Ž. – Filmovat není jen tak!

Dnes sdílíme další (popravdě trošku starší) z příspěvků naší blogerky Hanny Žákové o tom, že „filmování není jen tak snadnou činností“.

Blog Hanny Žákové, z jejich (její s manželem) účasti, jako komparsu při natáčení. Dle popisu níže soudě – z natáčení reklamy..

 

Ale je to zábava!

Zvlášť, když se jedná o příběh z časů, které pamatujeme.
V tomto konkrétním případě nás „na plac“ do Hradištka u Štěchovic vezl ze Zličína retro autobus, jehož motor řval tak, že nebylo slyšet vlastního slova a před průvanem z otevřených okének a otvorů ve střeše nebylo, jak se chránit.
Ohluchlí jsme se na místě vrhli ke kostymérkám, tak mladým, že před téměř čtyřiceti lety ještě nebyli na světě možná ani jejich rodiče.
Snažily se, ale my jim nijak nápomocní nebyli: ne a ne si vzpomenout, do čeho jsme se to tenkrát oblékali, jak se česali, čím se zdobili, co a z čeho jsme pili, jedli,…

 

A tak vesnická žena, dopadla nakonec takhle!

„Jé, k Vám bych hned jela na prázdniny! Vy jste tak milá babička!“ pravila mladičká maskérka.
Nezmohla jsem se na pohotovou a hlavně vtipnou odpověď! Zasmála jsem se, až když scény z minulosti vystřídaly scény ze současnosti: žluté limonády ve skle nahradilo pití v plechovkách, voskované pohárky na pivo uzavřené kelímky s brčkem, v rukou se objevily mobily, na tvářích líčidla a na tričkách flitry.
A přestalo se kouřit.
A tříleté, po trávě pobíhající, naháčky zahalily bermudy a trička.
My kabelky přes rameno natáhly křížem (jako za dávného času chlebníky), a odvážnější vesničanky – k nerozeznání od městských paniček – narazily klobouček.

I Žák (pozn. manžel, Jan Žák) se vyštafíroval, wartburgy a „ukrajiny“, babety a Jawy 50,… vystřídaly nesrovnatelně luxusnější modely aut, motorek, ba i kol.
Za chvíli bylo dotočeno, kompars odvelen z hradištského fotbalového hřiště zpět do Prahy, a my, po výstupu z metra na sebe trochu zmateně koukli: „Pak že cestování v čase není možné!“

 

 

Autorka článku: Hanna Žáková

 

Předchozí příspěvky:

Blog Hanny Ž. – Tajemná umělecká zahrada 

Blog Hanny Žákové – Anežka LIVE!

Blog Hanny Žákové – O setkání přispěvatelů do Wikipedie v Broumově

 

Ilustrační foto PIXABAY

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..