Srí Lanka s batohem na zádech

Poutavá cestovatelská přednáška se chystá na příští týden v našem Komunitním centru.

Jana Markytánová je obyčejná žena, žádný dobrodruh. Přesto si čas od času prostě sbalí batoh a někam vyrazí. Letos vyrazila s dcerou na Srí Lanku.

 

Srí Lanka

Jak uvádí internetová encyklopedie Wikipedie, Srí Lanka je ostrovní stát v jihovýchodní Asii, nacházející se v blízkosti poloostrova Přední Indie na ostrově Cejlon, což byl také do roku 1972 oficiální název státu. Od Indie je ostrov oddělen Palkovou úžinou, přes niž se táhne řetěz korálových útesů zvaný Adamův most; na východě se nachází Bengálský záliv, na jihu Indický oceán.

Největším městem je Kolombo (též Colombo). Hlavním městem je Šrí Džajavardanapura Kotte. Srí Lanka má 22,5 mil. obyvatel převážně buddhistického a hinduistického vyznání. Na každém rohu pak potkáte buddhistický chrám, nebo sochu Buddhy.

 

Jana Markytánová

Celý život pracuje v gastronomii. A co říká o sobě? „Jsem cestovatelka amatérka, která se snaží poznávat cizí kraje tím, že cestuje bez CK. Prostě se zastavím a koukám a pozoruji. Snažím se na cestách co nejvíce ochutnávat místní jídlo a pití. Mojí vášní je výběrová káva a čaj”.

Čaj se na přednášce bude podávat, přesně tak, jak ho pijí na Srí Lance domácí.

 

Kdy a kde se přednáška uskuteční? Komunitní centrum, středa 10.10. od 15 hod

 

Komunitní centrum (KC)

Společenské centrum pro seniory z celé Prahy sídlící v Praze 8, Libni (na sídlišti Ládví), nabízí mnoho aktivit, pravidelný PROGRAM, zajímavé PŘEDNÁŠKY, KURZY či pravidelné PORADENSTVÍ.

Dále v Centru najdete prostor pro setkávání, aktivizační programy, Nordic Walkingové procházky, různé druhy cvičení, oblíbený stolní tenis a mnoho dalšího.

 

Další plánované přednášky v KC:

 

Středa, 17. října od 15 hod, NAŠE OČI

MUDr. Kateřina Pulchartová z oční kliniky DuoVize o diagnózách problémů zraku a možnostech léčby.

 

Pondělí, 22. října od 15 hodEVA KOZDERKOVÁ: MĚJTE RÁDI SVŮJ ŽIVOT

Seniorka Eva Kozderková si žije ve svižném tempu, žije s láskou, chutí, a radostí. Její diář snese srovnání s diářem vytíženého manažera.

Slova nevykreslí její mnohavrstevnatou a pestrou osobnost a proto je nejlepší setkat se s ní osobně, nechat se inspirovat, pobavit a třeba i něco objevit.

Setkejte se s inspirativním, milým a vtipným člověkem, paní Evičkou, přítelkyní našeho Centra.

 

Úterý, 23. října od 14 hod,DENDROLOGICKÁ VYCHÁZKA

Pan Karel Pinkas nás provede přilehlým sídlištěm, které se pestrostí a skladbou stromoví a keřů může rovnat kdejakému arboretu. Dozvíte se to, co nejspíš ještě nevíte a získáte k zdejší zeleni jistě osobnější vztah.

 

Středa, 24. října od 15 hod,CYKLUS DÁMSKÝ KLUB

Další setkání s Alenou Bohryovou a jejími hosty a o kráse, ženství, mládí i stáří a životě vůbec.  Hostem setkání bude Marie Tomsová. Přineste doplňky, kterými se budeme se v módě vracet k výročí 100let republiky.

 

Středa, 24. října od 15 hod, PRÁVO A DĚDICTVÍ 

Opakujeme téma, o které byl na jaře velký zájemJUDr. Martin Krčma je vyhledávaným pražským notářem s mnohaletou praxí. Přednáška budejednoduchá, názorná a pan doktor  rád odpoví na vaše dotazy.

 

Středa, 31. října od 14 hod, JEDU S DOBOU – JEDU BEZPEČNĚ

Pro velký zájem opakujeme přednášku o bezpečnostním projektu pro řidiče seniory.

Vzdělávací projekt pro seniory „Jedu s dobou“ opakuje důležité pasáže z Pravidel silničního provozu a novinky v  řidičské legislativě.

Chcete se inspirovat, jak jezdit bezpečně a bez nehod i po 65. roce života? Přijďte na setkání s panem Liborem Budinou, manažerem Road Safety Autoklubu ČR, který vás do všeho zasvětí a informuje vás o nových možnostech.

 

Pokud chcete být informováni o všech našich akcích, zaregistrujte se na jednoduchém formuláři vlevo níže na stránce. Aby byla Vaše registrace platná, je potřeba následně potvrdit odkaz v emailu, který Vám přijde na Vámi uvedenou e-mailovou adresu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..