Pozvánka na malý výlet za hrůzostrašnými historkami

Milujete hrůzostrašné příběhy? A novodobé legendy z Prahy? A znáte sérii novodobých hrůzostrašných legend s názvem „Černá sanitka“?

S jejich autorem se můžete setkat již ve středu v našem Komunitním centru.

 

Hrůzostrašné historky

Slyšeli jste o té sanitě, co krade děti a pak jim krade orgány na transplatace? Je prej černá. Povídala to jedna pani ve fronte v mlíkarně, že je to vopravdu pravda, protože to  má od jednoho moc dobrýho známýho, kterej to slyšel v práci od svýho kolegy co má švagrovou na nejakym ministerstvu. No von tu sanitu nikdo ještě neviděl, ale musí to bejt pravda, když to říkali.

No a to ještě nic není, tohle taky říkala jedna paní, ale zase jiná, a bylo to ve frontě na brambory. To že se stalo tak, že někdo jel autem a najednou nějakej takovej dědula na ně mával. Tak zastavili a on že by potřeboval svézt. No vzali ho a on jim cestou vykládal různý věci, co se stanou v budoucnosti. Že bude válka a tak. No a když vystupoval, ještě jim řekl, aby po dvou kilometrech jeli moc opatrně, protože za prudkou zatáčkou tam bude rozbité auto. No tak jeli a za dva kilometry najednou slyšeli za zatáčkou děsnou ránu a hned taky viděli, že se  to právě muselo stát. Stálo tam jedno auto na střeše uprostřed silnice, druhý ve škarpě, všude krev, lidi potlučený. No to mi řekněte, jak tohle mohl ten senior vědět. A když věděl tohle, tak asi i to všechny ty předpovědi, co jim cestou vykládal, musej bejt taky pravda…

 

Pozvánka na středu

Tohle jsou dva příklady městských legend. S první jste se mohli setkat ve 2. polovině 80. let a druhá se objevovala na konci 70. let. O původu těchto a ještě mnoha dalších zaručených zpráv se můžete dozvědět víc, když přijdete do Komunitního centra v Ládví na přednášku  folkloristy a etnologa PhDr. Petra Janečka Ph.D. z Filozofické fakulty UK, který shromáždil novodobé pověsti, zaručené zprávy a fámy do několika knih.

Přijďte, budeme se bát spolu. A kdo se nebojí, může přijít také. Ostatně nejsou všechny legendy tak moc děsivé. Například ta o zatopeném kostele v Hostivařské nádrži. Když je hladina vody nízko, tak špička věže propíchne neopatrnému plavci břicho.

A kdy přednáška bude? V KC říkali, že ve středu 14.11.  v 15 hodin. Tak to snad musí být vopravdu pravda, když to říkali v tom KC (tedy Komunitním centru).

 

Autor pozvánky: pan Jan Sedlmayer

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..