Babička roku z pohledu soutěžící

Táňa Dohnalová letos doslova „září“ v barvách naší organizace.

Tato skvělá, citlivá, skromná dáma nejprve zazářila v dubnu na naší módní přehlídce Silver Glamour Fashion Show, teď zářila znovu, na akci Babička roku 2019, kde skončila na krásném třetím místě, možná i díky zdatné pomoci pravnoučka Ríši během volné disciplíny. Jak viděla soutěž Babička roku?

 

Babička roku 2019 – přípravy

Přemýšlela jsem, jak nejlépe vyjádřit své poděkování neziskové organizaci Právě teď! o.p.s., která byla pověřena uspořádáním soutěže Babička roku 2019 v Praze. A tak mě napadlo, že jako přímá účastnice o této pěkné akci napíši.

V pátek 20. září  se v prostorách Bussines Link v Praze-Holešovicích konalo pražské kolo zmíněné soutěže. Některé soutěžící měly docela trému, ale ta postupně opadala při vylepšování vzhledu děvčaty ze Střední školy kadeřnických a kosmetických služeb, za což jim patří veliký dík, stejně tak paní Aleně Borhyové, která ráda pomohla radou s úpravou zevnějšku a oblečení.

 

Soutěž

Soutěžilo se ve třech disciplinách, v první jsme my babičky (případně prababičky v mém případě) vedly rozhovor s moderátorem večera, jímž nebyl nikdo jiný, než patron organizace Právě teď! o.p.s.  a moderátor TV NOVA – Rey Koranteng. Některé odpovědi na jeho otázky byly vtipné, některé i poučné, některé (u babiček nepřekvapivě) moudré. To, že byl naprosto skvělý, bezprostřední a naslouchal pozorně, co mu babičky vyprávěly, nemusím snad ani zdůrazňovat.

Druhá disciplina byla zkouškou talentu, toho, co babičky rády dělají, předvedení svých zájmových činností, ať samostatně nebo s vnoučaty.

Celou soutěž uzavírala pak módní přehlídka, pro niž si babičky připravily samy své večerní toalety.

 

Jak to celé dopadlo?

Velkým okamžikem večera bylo vyhlášení nejstarší babičky roku paní Marušky Šímové, 98leté dámy, která se večera osobně zúčastnila.

Nejen první tři oceněné dámy obdržely mnoho dárků od sponzorů akce, a ta na prvním místě Věra Trnková postupuje do celostátního kola do Olomouce.

 

Co říci na závěr?

Vše bylo pro soutěž moc pěkně připraveno, diváci, porota, soutěžící, všichni byli spokojeni. Nechybělo občerstvení, hudba a hlavně dobrá nálada, jak na pódiu, tak v obecenstvu. A tak bych chtěla s radostí poděkovat Hance Čepové a Ivetě Luxové, kterým celý průběh večera ležel na bedrech, za to, jak to zvládly. Nebylo to vůbec lehké, protože zajistit všechno tak, aby se na nic nezapomnělo a večer proběhl hladce a důstojně, to byl opravdu heroický výkon. A taková drobnost, že na některých fotografiích chyběly korunky na hlavách zúčastněných babiček?  Ta byla přijata všemi s pochopením a humorem. Děvčata z organizace Právě teď! jsem  ráda a vděčná za to, že vás mám ve svém životě.

Táňa Dohnalová

 

 

Táňa Dohnalová, babička, prababička a hlavně srdcem a duší jogínka. Její předchozí článek najdete ZDE

 

Na ilustračním fotu k článku Táňa Dohnalová při módní přehlídce objektivem Jakuba Mračny, Pražský senior

 

Fotky z akce, autoři různí, zdroj facebook

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..