Svátek dárcovství Giving Tuesday se blíží

Giving Tuesday je globální hnutí, které se snaží být opakem nákupního šílenství zvaného Black Friday. Letošní oslavy připadají na úterý 3. prosince 2019, ale zapojit se můžete třeba Právě teď!

Víte, že v loňském roce bylo jen v ČR spuštěno 228 výzev, na které se vybralo rekordních skoro 32 mil. Kč?

 

Pomozte nám zorganizovat důstojnou, inspirativní akci pro ostatní seniory

Babička roku je talentová soutěž babiček ve věku od 55 let s trvalým bydlištěm v Praze. Soutěž vznikla v Olomouci a v roce 2020 se bude konat po páté. Pražské (krajské) kolo se uskuteční podruhé. Vítězná babička postoupí na celorepublikové finále soutěže.

Váš finančním příspěvek nám pomůže zorganizovat důstojnou, inspirativní akci pro ostatní seniory a přispěje k vytváření pozitivních seniorských vzorů a bude pomáhat dodávat seniorům a seniorkám chybějící kuráž.  Soutěž Babička roku 2020 se blíží.

Naši dárcovskou výzvu najdete na https://www.giving-tuesday.cz/babicka-roku-2020/

 

Giving Tuesday

Giving Tuesday je globální dárcovské hnutí, které je poháněno jednotlivci, rodinami, organizacemi, firmami a komunitami po celém světě. Miliony lidí se spojí, aby nejen v tento den podpořili aktivity, kterým věří, a společenství, ve kterých žijí.

Celosvětově Giving Tuesday startuje již sedmým rokem (v ČR  od r. 2016) charitativní dárcovskou sezónu před Vánoci. Giving Tuesday propojuje lidi všech národností, náboženství a komunit. Důležitá je také kolektivní akce a síla inspirovat k dobrým skutkům. Důležité je vědět, že každý může něco darovat, každý má něco, co může nabídnout.

Národní ambasador akce je Asociace společenské odpovědnosti.

 

Giving Tuesday přináší kontrast mezi dobrými skutky a nákupním šílenstvím na Black Friday, kdy lidé po celém světě bezhlavě nakupují ve slevách věci, které často ani nepotřebují. Kampani se snaží apelovat na to, aby se před nákupem zamysleli, zdali danou věc skutečně potřebují.

 

#GivingTuesdayCZ

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..