Blog Evy K. – Přes La Manche suchou nohou

Naše blogerka Eva K. popisuje zážitky a setkání, která se dějí, díky jejímu aktivnímu přístupu k životu.

Krom počtu absolvovaných kilometrů do La Manche nám paní Eva Kozderková poslala e-mail, kde si o5 (opět) hraje krásně s naší mateřštinou

 

Dnešní příběh: Suchou nohou přes LaManche

Přispívám svou troškou do mlýna. Za únor mi to chození „hodilo“ ca 186 km. Bylo to NW trajdání po osvědčených trasách, v tomto období převážně Milíčov, Hostivař, Krč – a to fše cestou necestou.

 

Bláty kam se podíváš

Sobotní výlet do Milíčova se vyznačoval ohromným výskytem blátů (1 blát = fyzikální jednotka, kterou mi zařadili do SI soustavy). Každá z našich bot si přivlastnila takové množství blátů, jež se rovná hmotnosti ca pěti kilogramů.

 

Neznámou cestou

Nedělní výlet do Hostivaře byl poněkud dobrodružný. Navrhla jsem prozkoumat zcela novou cestu. Mno, měla mne varovat nenápadná cedulka Soukromý pozemek. Nedbajíce toho, vykročili jsme po zprvu veleschůdné cestě, jež se posléze změnila v bezcestné putování polehlým rákosím. To by ještě bývalo ušlo, leč, při pokračování našeho NW putování podél levého břehu Botiče jsme najednou měli na jedné straně elektrický ohradník, na druhé straně v těsné blízkosti divoký Botič.

Posléze nezbylo nic jiného, než dotykem zkusit přítomnost vysokého napětí v elektrickém ohradníku (byl t.č. bez proudu), tento na dvou místech přelézt a po delší chůzi po suchém rákosí se pokorně vrátit do předtím svévolně opuštěné civilizace. Bylo s podivem, že v prostoru ohradníků zrovna nebyli dobytci, dobytkové ani dobytek, který jinak se zájmem z bezpečné vzdálenosti pozorujeme, jdouce spořádaně po pravém břehu Rio Botičo.

 

Těšení se z výstupu na Sněžku

Už se těším do Krkonoš, určitě si jaxepatří užijeme výstup na naši velehoru Sněžku, přičemž doufám, že se nám poštěstí potkat Yettiho.

 

S pozdraveníčkem

Eva

 

Autorka blogu: Eva Kozderková, všechny její příspěvky najdete zde

 

 



Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..