Program KC na červenec

Prázdniny jsou za dveřmi, nastala tedy ideální doba pro zveřejnění programu Komunitního centra na jejich první polovinu. To podstatné ale je, že máme otevřeno celé léto..

Co Vás tedy v našem zeštíhleném programu v červenci čeká? Největším tahákem budou asi pokračující prázdninové lekce angličtiny a němčiny pro seniory.

 

Stálý program

Stálý program doznal  největších změn, ale milovníci jazyků mohou být v klidu, oblíbené lekce a konverzační hodiny angličtiny a němčiny pokračují i o prázdninových měsících. Zapojit se do nich může kdokoli, kdykoli v jejich průběhu.

Jinak lze prostory Komunitního centra  využívat kdykoli i mimo vypsaný pravidelný program v otevírací době centra.

Můžete využit např. dílny pro kreativní činnostpočítače, možnost zapůjčit si sportovní pomůcky, hraní stolního tenisu, k dispozici je denní tisk a knihy,  můžete hrát stolní hry či posedět u kávy či domácí limonády  atp. Navštívit nás můžete samis přáteli či vnoučaty.

 

Poradenství, přednášky a vycházky

O prázdninových měsících bude poradenství probíhat pouze ve dnech a na témata konaných přednášek. A jaké že zajímavé přednášky a vycházky jsou připraveny na červenec?

 

  • Středa 11.7. od 14 hod, NÁVŠTĚVA KOMUNITNÍ ZAHRADY RUBIKON (vycházka)

Společná vycházka do další “ukryté zahrady”, tentokráte do zahrady ukryté kousek od metra Palmovka. Na procházce se dozvíte např. o tom, že v zahradě můžete mít “svůj” záhonek, dozvíte se víc o akcích, které v komunitní zahradě pořádají, nebo se dozvíte to, že si v této “oáze uprostřed městské džungle” můžete jen tak sednou s knížkou pod strom a v klidu si číst..

 

  • Středa 18.7. od 15 hod, STRAVOVÁNÍ SENIORŮ V LETNÍCH MĚSÍCÍCH

S naší lektorkou Hankou Dvořákovou si přijďte popovídat o tom, co jíst v letních měsících, co pít a jak často. Dozvíte se které potraviny pomáhají ochlazovat je-li horko, které se  v teplých dnech lépe tráví atp.

V rámci přednášky proběhne i malá ochutnávka lehkého letního jídla a zároveň ji bude možno využít jako poradenství v oblasti stravování či pohybu.

 

  • Středa 25.7. od 15 hod, ORIENTACE V „DOBĚ INTERNETOVÉ“

Svět se díky novým technologiím a internetu rychle mění. Jakákoli informace obletí zeměkouli během vteřiny. Bohužel nejen informace, ale i dezinformace. Jak takovou zprávu poznat, kde si ověřovat informace a jak, jak poznat bezpečnou stránku na internetu a na co si dávat pozor při brouzdání po internetu – o tom všem si s Vámi bude povídat IngHana Čepová, naše počítačová odbornice.

Před přednáškou, či po ní si můžete nechat poradit s nastavením  svých telefonů, tabletů či notebooků.

 

A co dalšího?

Kdo k nám chodí pravidelně, ví, že některé akce a aktivity jsou otázkou chvilkového nápadu a inspirace.  Tak uvítáme jakékoli Vaše nápady, podněty, či věcné připomínky. Aby Vám nic neuniklo, sledujte web Komunitního centra, kde Vás o všech novinkách či změnách v programu informujeme.

Všechny aktivity v našem Komunitním centru jsou bezplatné.

A pokud chcete být informováni o všech našich aktivitách včas, zaregistrujte se na jednoduchém formuláři vlevo níže na stránce. Aby byla Vaše registrace platná, je potřeba následně potvrdit odkaz v emailu, který Vám přijde na Vámi uvedenou e-mailovou adresu.

 

Ilustrační foto: PIXABAY

 

Prázdninové lekce angličtiny a němčiny pro seniory

2 komentáře: „Program KC na červenec

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..