Prázdninová fotosoutěž

Prázdninová fotosoutěž na téma „Když seniory baví svět“.

Aneb fotosoutěž pro všechny seniory, které baví život a focení (nemusí být členy komunity kolem Právě teď! o.p.s.).

 

Jak to letos dopadlo?

Překvapivě snám dorazilo méně přihlášek a autory přihlášených fotografií byly letos jen autorky – ženy. Patnáctka porotců tak měla trošku jednodušší práci. Na vítězné fotografii se většina z nich shodla. Zde je vítězná fotografie autorky Marie Medkové.

 

V soutěži byla oceněna dvě druhá místa (shodný očet bodů). O to se podělily Soňa Homůlková a Milena Veselá.

 

Oceněné autorky získaly publikaci „100 let republiky – 100 let ČTK“ a autorka vítězné fotografie pak poukaz na kurz focení s mobilním telefonem v ČTK. Ceny oeneným autorkám předala ředitelka Akademie ČTK Martina Vašíčková během slavnostního večera během kterého se vyhlašovala Babička roku 2024 z Prahy.

Pokud vás zajímá, jaké fotografie mezi sebou letos soupeřily, můžete se podívat ZDE.

 

Informace k soutěži

Protože loňská prázdninová fotosoutěž potvrdila, že vás focení baví a vytváříte krásné fotografie, připravili jsme pro vás i letos velkou prázdninovou fotosoutěž. V rámci soutěže můžete v období od 1.7. 2024 do 31.8.2024 fotit a do soutěže zaslat své fotografie. Pravidla soutěže jsou jednoduchá:

  • věk autora fotografie (soutěžícího) musí být 65+ (dosažení věku v průběhu roku 2024)
  • každý účastník bude moci přihlásit maximálně 3 fotografie

 

Jak bude soutěž probíhat?

Soutěž jsme proti lonsku zjednodušili a máme jen jednu kategorii/téma: „Když seniory baví svět“. Fotografie by měly být tematicky zaměřené na zážitky letošního léta, na zajímavá místa nebo události, nebo třeba jen běžný rodinný život a nebo život v naší stále se rozrůstající přátelské komunitě.

Možnost zasílání fotografií  začíná dnem zveřejnění informace o soutěži a bude ukončena v neděli 8. září 2024.  Nezapomeňte, že jeden soutěžící bude smět do soutěže zaslat maximálně 3 fotografie. S odesláním ale nespěchejte, foťte a pečlivě vybírejte opravdu ty „nej“ fotografie a až si budete jistí, teprve poté fotografie do soutěže pošlete (více viz níže).

Po 8. září bude odbornou porotou anonymně vybráno 20 snímků, které se zúčastní finálního klání. O vítězích pak rozhodne jednak odborná porota a hlasování veřejnosti.

Vítězové získají telefony od spol. T-Mobile, příp. další drobné ceny.

 

Kam a jak fotografie posílat?

Vyberte 3 fotografie, které chcete přihlásit do soutěže. Ujistěte se, zda jste opravdu vybrali 3 nejlepší fotografie, které korespondují s letošním tématem „Když seniory baví svět“. Tyto fotografie zašlete na email: fotosoutez@prave-ted-ops.cz.

Do předmětu uveďte „Když seniory baví svět“.

Do textu emailu uveďte své jméno a příjmení, datum narození a telefonní číslo na sebe.

K fotografiím můžete přidat i krátký příběh/komentář o tom, kde vznikly, při jaké příležitosti.

Uvítáme, když fotografie budete zasílat v menším (náhledovém) rozlišení. Pokud by fotografie postoupily do finále, vyžádali bychom si od vás fotografie v plném rozlišení. V případě dotazů kontaktujte Hanku Čepovou, tel: 603 852 740.

 

Upozornění – prosíme čtěte a respektujte:

  • neposílejte víc jak tři vybrané fotografie. Bude-li v přihlášce více jak 3 fotografie, přihlášku považujeme za neplatnou (rovnou ji smažeme).
  • neposílejte fotografie/přihlášku na jinou, než výše uvedenou e-mailovou adresu (fotosoutez@prave-ted-ops.cz). Vše, co dorazí na jinou adresu bude bez varování smazáno.
  • Ze soutežní emailové schránky vám dorazí automatická odpověď, že jsme vaši přihlášku obdrželi.
  • Pokud nám bude cokoli nejasné, ozveme se e-mailem/telefonem

Děkujeme

 

Jak poslat fotky přímo z telefonu?

Každé zařízení je jiné, přesto fungují v principu podobně. Nebojte se to zkusit, je to jednoduché, jen to z počátku chce trošku více trpělivosti.

  • otevřete si ve vašem telefonu složku/aplikaci, kam se vám ukládají fotky;
  • fotky, které chcete odeslat si označte – obvykle stačí na fotku prstem ťuknout a v pravém horním rohu vybrané fotky zobrazí
  • zaškrtávátko, nebo puntík, který znamená, že daná fotka byla vybraná (různé telefony to mají různě). Na telefonech Apple je v g
  • alerii (Fotky) nejprve potřeba kliknou nahoře na tlačítko „vybrat“ a poté stejným způsobem kliknout na fotografie, které chci odeslat;
  • podle typu telefonu se vám (obvykle) pod fotografieme zobrazuje text sdílet, nebo ikonka (viz. obrázek vpravo) sdílet. Na tu, nebo text sdílet kliknete a následně vyberete aplikaci, kterou pro psaní emailů používáte (email/gmail…) a pomocí které, chcete fotky sikona sdíletdílet. Otevře se vám aplikace, tedy tzv. emailový klient a dále pokračujte jako s jakýmkoli jiným emailem – vyplníte adresáte, předmět, příp. napíšete text.

Sdílet fotografie můžete samozřejmě i přímo z emailového klienta. Fotky tam přidáte jako přílohu (z aplikace, kde se vám fotky ukládají).

A pokud se vám fotografie stále nedaří odeslat, zkuste strýčka googla, či návodného strýčka youtube, do vyhledávacího okna napiště typ svého telefonu a co chcete udělat (př. „Samsung Galaxy S10 odeslání fotek emailem“, nebo „Samsung Galaxy S10 jak odeslat fotky mailem“).

 

2 komentáře: „Prázdninová fotosoutěž

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..