Blog Evy K. – Jaký byl výlet do zahrady Kotlaska?

Tento týden jsme absolvovali vycházku do zahrady ukryté – chtělo by se říct v „Hrabalovsky poetické kolonii“ (neb Bohumil Hrabal skutečně kousek odsud žil), nedaleko stanice metra Palmovka.

Komunitní centrum a zahrada Kotlaska získala název dle stejnojmenné kolonie a provozuje ji nezisková organizace Rubikon, která pomáhá lidem po výkonu trestu s návratem do normálního života.

No a jak tento výlet viděla naše blogerka Eva Kozderková? S humorem a češtinou sobě vlastní, no posuďte sami..

 

…díky Vaší bezchybné průvodcovské činnosti jsem si středeční odpoledne jaxepatří úúúkladně užívala…

Pokud přežijete moji středeční fteřinku poezie, rádoby vytvořenou v jazyce anglickém, snad poté Vaše oko, nejlépe obě Vaše oči, spočinou na dvou snímcích, pořízených v zahradě Rubikon. Byvši celá pryč z toho, kdeže jsem se to ocitla, byla jsem ráda, že jste mne popostrčila k fotografování.

Our golden Hannie, two Eve(s) and one man John,

we all enjoyed today´s visit to Rubikon.

 

Nééé, hned tak už se o nic podobného nepokusím, je to plné chyb, sorry … HOWGH.

 

Návštěva Centra Rubikon se mi přelíbila. Po výstupu z MHD se člověk najednou za okamžik ocitne v naprosto jiném světě. Vám, Haničko, potažmo Komunitnímu centru, stálo za to, zprostředkovat nám, třem zúčastněným, tento nevšední zážitek.

Velemilá paní Berousková (pozn. toho času anděl strážný komunitní zahrady) nás pohostila morušemi, kávou, čajem a bezkonkurenčně báječnou nadýchanou morušovo-kakaovou bábofffkou. Všichni přítomní zaměstnanci, potažmo klienti, se k nám chovali sqěle. A hurá, po svačině jdeme s paní Berouskovou do zahrady. Ta naše znalá průvodkyně nám ukázala vše, čím nyní zahrada žije. Nastojte, a směli jsme ochutnat vše, co tam právě dozrálo. A že toho bylo :-),  např. žluté i modré „špendlíky“, moruše, hruštičky, jablíčka. No jo, ale teď prosím o zvýšenou pozornost, neboť náš KC triumvirát včetně vedoucí Haničky rád uposlechl rad naší průvodkyně, paní Berouskové, a začal posléze ochutnávat pod jejím odborným vedením všemožné tamní bejlí. Někomu

Zapomenutá sokolka po 16. sletu

zachutnala lebeda, někdo si lebedil při pojídání žabince, někdo preferoval sléz.

 

Haničkoděkujuzavšeaaťsevámvšedařífixnámolalelujá

Eva

 

P.S. dnes jsme s Vašimi kouzlem oplývajícími NW hůlkami absolvovali sedmikilometrové trajdání po Kolovratských okruzích, spojených s

minitělocvikem. Paráda.

 

FOTOGALERIE

 

 

Autorka blogu: Eva Kozderková

 

Foto: Eva Kozderková a Hana Čepová

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..