Blog Evy K. – podivné železniční stvoření

Naše blogerka Eva K. popisuje často zážitky a setkání, která se dějí, díky jejímu aktivnímu přístupu k životu.

Ona však tvrdí, že díky čarovným nordic walking hůlkám, která od nás kdysi dostala.

 

Co vše lze v jeden den stihnout

Naše kolektivní triumfální plování přes La Manche (pozn. akce přeplavme svůj La Manche) a ještě kus naz5 mne nikterak nepřipravilo o chuť a sílu k vyvádění dalších blbovinek. Dnes proběhlo první, již nezapočitatelné, březnové plování ve výsostných vodách bazénu Slavia, a poté, hurá na NW trajdání.

 

Trajdání

Prudce jsem zatoužila po projížďce Pražským Semmeringem, během níž jsem před 128 lety ztratila 14 dní „starý“ zlatý náramek – tenký řetízek. Nejela jsem ho hledat, gdepááák, to třeba až něgdy jindy;-). Vláček jezdí pouze o sobotách a nedělích, a to ve dvouhodinových intervalech. Samosébně, že qůli nenasytnému plování jsem vhodný čas odjezdu prošvihla. I zvolila jsem alespoň cestu „normálním“ vláčkem z nádraží Zličín na nádraží Smíchov-severní nástupiště, který projíždí týmiž stanicemi jako ten Semmeringový, ale jeho trasa se maličko liší.

 

Bolt Railway Dog

Na konci mé dnešní NW expedice po vystoupení z vláčku na nádraží Smíchov-severní nástupiště jsem spatřila bílé chlupaté dvounohé stvoření, jež drželo v jedné končetině „plácačku“ výpravčího. Stvoření se chovalo velmi přátelsky, leč nemluvilo, tu a tam vydalo zvuk ne nepodobný psímu zaštěknutí. Projevilo ochotu k fotografování, ba, majíc patrně vysoké IQ, pořídilo pár selfie. Na mou nevděčnou námitku, že budou na snímku spíš bílé chlupy toho dosud neidentifikovaného stvoření než cokoli jiného, se fotografování ujala mužská polovina páru, který to stvoření zuřivě fotil. Oba byli zřejmě profíci, měli neuvěřitelně dokonalou foto-výzbroj, oba byli černě oděni. Na můj dotaz, co že je to za živočicha (mno, použila jsem nějaký šetrnější výraz), mi bylo řečeno, že je to Bolt Railway Dog. Zeptala jsem se (nikoli toho „zvířete“), zda bydlí na tomto nádraží. Prý ne, a mám-li Facebook, dozvím se tam o něm více. Jasně, hned po příchodu domů jsem se na Facebook vrrrhla. Jo, a té imaginární postavičce fandím, páč ona si to takhlenc mýrnixtýrnix štráduje světem, jsouc okouzlena náááádražími a vším, co k nim patří.

Posílám dvě fotečky z mnoha.

 

Pointa: nebýt těch Vašich čarovných NW hůlek, nigdy bych to sympa(n)tické „zvíře“ nepotkala.

Mějte se přepěkně,

Eva

 

Autorka blogu: Eva Kozderková, všechny její příspěvky najdete zde

 

 

 

Bolt Railway Dog

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..