Jaký byl Senior Camp v roce 2017?

Nedávno jsme Vás zvali na Senior Campy, které se uskuteční v letošním roce, ale pro ty z Vás, kteří se našich Campů nikdy nezúčastnili, ale i pro ty kteří se zúčastnili a chtějí si zábavu a dobrou pohodu loňských Campů  připomenout tu máme takové malé ohlédnutí naší lektorky Hanky Dvořákové za tím loňským. Níže naleznete i poměrně rozsáhlou fotogalerii. Malá redakční poznámka – Hanka nám článek i fotky dodala na podzim. Tak hezké čtení..

 

Léto nenávratně skončilo – je čas bilancovat. I letos se uskutečnily dva skvělé týdny plné zajímavých programů, i když byly tak rozdílné.

„POZOR, POZOR, POZOR! Po padesátce život nekončí, PO PADESÁTCE ŽIVOT ZAČÍNÁ. Jsme tady a teď, žijeme každodenními radostmi. V našem pojetí slovo senior znamená AKTIVNÍ, PLNÝ ŽIVOTA A RADOSTI. Program je určen všem, kteří jsou ve věku 55 a výše. Týden plný zajímavých aktivit vás jistě nadchne. V letošním roce na přání zařazujeme dvě aktuální témata. Proto čtěte dále“ – tak zněla nabídka, kterou nešlo jen tak přejít, ani odmítnout. Zajímavé bylo i místo konání.

Orlík nad Vltavou leží v jižních Čechách v okrese Písek. Název obce je odvozen od zámku Orlík, který tvoří její dominantu. Turistickými lákadly bezesporu jsou zámek Orlík s rozsáhlým parkem v anglickém stylu, kostel Sv. Prokopa, novogotická rodinná hrobka Schwarzenbergů postavená ve 14. století, místní fara, hrad Zvíkov a jiné. Okolní lesy a nedaleká Orlická přehrada zvou k procházkám a jsou tou pravou oázou klidu.
Rekreační zařízení Parkhotel Orlík leží na okraji původní části obce, která nese jméno Staré Sedlo.

První týden v termínu 30.07. – 06.08.2017 (neděle – neděle) „Život v rytmu“ aneb Pohyb a zdravá strava pro každý věk týden ve znamení všeho zdravého. Reakce na rozmanitý pohyb byly celkem v pohodě. Zdravé stravování si však každý představoval jinak (i posádka hotelové kuchyně), a tak často docházelo k velmi vtipným momentům, s různými reakcemi, naštěstí však bez   jakýchkoliv soubojů. Na tento týden přijely jen dámy, které byly velmi disciplinované a připravený program absolvovaly na 100%. A tím nám „programátorům aktivit“ daly pořádně zabrat. Samozřejmě v tom dobrém smyslu slova. Dopolední zdravotní cvičení bylo střídané trénováním paměti – obě aktivity plně obsazené.  Odpoledne nám program trošku hatilo tropické vedro, které dávalo zabrat i velkým teplomilcům. Vycházky nordic walking se posouvaly až do večerních hodin, což ne každému vyhovovalo. I cvičení v bazénu bylo posunuto až téměř před večeři.

Druhý týden v termínu 06.08. – 13.08.2017 (neděle – neděle) „Pomoz Sobě (Ať mě záda nebolí)“ – týden ve znamení všeho „hlavně na pohodu“. Tento týden měl úplně jinou atmosféru, zde byli přítomni i muži. Docházka na jednotlivé aktivity už nebyla na 100%, ale i tak to byl týden velmi aktivní a pohodový. Program byl obdobný jako v týdnu minulém, ale protože počasí nebylo už tak vroucí, byl zde prostor i na kolektivní akce. Pořádal se turnaj v petanque, mastily karty apod. Na obou bězích byla účast na programu zcela dobrovolná, takže nevznikl žádný problém.

Jako překvapení pro účastníky byl výlet lodí po Orlické přehradě, návštěva hradu Zvíkov, taneční večer s živou hudbou a večerní grilování.

Co ještě dodat? Léto se nám letos prostě vydařilo!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..