Jak bylo letos na Orlíku?

Letošní Senior Campy jsou (bohužel) historií.

Jak viděla prostřední turnus jedna z účastnic, Táňa Dohnalová?

 

Senior Camp Orlík 2021

Každý rok, letos již po páté, jsem jela v srpnu na „tábor babiček a dědečků“ (tak to nazývá moje dcera), jinak camp seniorů, který už léta pořádají dvě neziskové organizace, Cestou zdraví z.s. a Právě teď o.p.s. pod vedením dvou báječných žen, Hany Čechové a Ivety Luxové. Všechno zajistí, připraví program a pak už se ve Starém Sedle na Orlíku v Parkhotelu sejdeme a začnou se dít věci, někdy i ne zcela běžné.

Mnohé z nás + několik mužů jsme se stali stálými účastníky campu a léto bez týdenního pobytu mezi kamarády si už neumíme ani představit. Baví nás to stále více, takže si již i sami připravíme další program, naplánujeme výlet, okruhy pro nordic walking, který je kromě různých cvičení další pohybovou aktivitou. Jsou mezi námi zajímaví, aktivní lidé, kterým věk spíš přidal na nadšení, elánu a radosti z toho, že předávají své znalosti nám ostatním. K tradičním aktivitám na Orlíku patří tréninky paměti Ivety Luxové, které jsou sice nepovinné, ale učebna praská ve švech. Stejně tak cvičení v sále s Hanou Čechovou si kdo může cvičit, nenechá ujít. A to vše ještě doplňuje vyhřívaný bazén před hotelem, kde probíhá cvičení za pěkného počasí, opět s Hankou Č. a ozývá se odtamtud, smích a humorné poznámky.

Skvělou atmosféru pobytu doplnil závěrečný večírek s tradičním překvapením ve formě převleků a masek. Letos to bylo 11 čarodějnic s písničkou a tancem. A před odjezdem již padaly návrhy na téma večírku příští rok.

A tak přeji Hance a Ivetě a nám všem, ať se daří, ať se za rok zase na Orlíku sejdeme. Děkuji všem za krásný týden prožitý na Orlíku. Jak jim dvěma, tak i všem účastníkům, kteří ho svým pohodovým a veselým přístupem ke všemu, co se podnikalo, vytvářeli.

V rámci Senior Campu nám byl představen mezigenerační projekt „Intergenerational Bridge: Connect to Create“, do kterého se jistě brzy s našimi vnoučaty také zapojíme.

Rozloučili jsme se s místem pobytu již tradičně, písničkou: Za rok se vrátím. . .

Táňa Dohnalová

 

 

 

Nenechte si ujít video z čarodějnického večírku ;o)

Stačí kliknout na obrázek, nebo na link ZDE

 


Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..