Dubnový program

Dubnový program pro seniory je nabitý k prasknutí.

Opět tu máme širokou nabídku výletů a exkurzí. Čeká nás první SWAP a začínají pravidelné lekce Nordic Walkingu

 

Rychlý přesun na typ programu:

Nordic Walking    Programy na živo   Kurz Nepanikařte!   Informace k registracím

 

Program

  • Středa 3.4. od 9.30 hod., Prohlídka – Urbanismus lokality Brumlovka, zelené střechy a jejich environmentální role

Místo srazu: v 9.20 hod., v přízemí na recepci budovy Filadelfie, PASSERINVEST GROUP, a.s. Brumlovka, budova Filadelfie, Želetavská 1525/1, 140 00 Praha 4

Pro velký zájem opakujeme podzimní exkurzi. Návštěvníkům bude představena práce s veřejným prostorem, který musí z hlediska provedení a použitých materiálů splňovat přísná kritéria s ohledem na environmentální požadavky. Dále bude představen vývoj urbanismu celé lokality v duchu principů tzv. města krátkých vzdáleností, a to zejména s důrazem na kvalitní veřejná prostranství a dostatek prostoru pro sport a relaxaci. V průběhu prohlídky se můžete těšit na návštěvu různých teras na střechách budov Brumlovky. Doba prohlídky cca 2,5 hod.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

Kontaktní osoba Hana Čepová, Tel.: 603 852 740

 

  • Čtvrtek 4.4. od 14 hod., Mölkky ve volnočasovém areálu na Folimance

Sraz: potkáme se ve volnočasovém areálu pod Nuselským mostem, v parku Folimanka

Pojďte si zahrát oblíbenou hru mölkky. Těšíme se na ty, co už jí hrají i na ty, pro koho to bude premiéra. Co neumíme, se vzájemně naučíme. Nechceme konkurovat tréninkům a závodům soutěžních týmů. Cílem je, abychom si to všichni užili (ať nám to jde, nebo ne).

S sebou doporučujeme vzít kromě dobré nálady i vhodné, počasí přizpůsobené oblečení. Na místě je k dispozici stánek s občerstvením. Akce trvá cca 1,5 – 2 hod (záleží na počasí).

Kontaktní osoba bude doplněna později.

Na akci není nutná předchozí registrace. 

#ZdravějšíRok 

 

  • Pátek 5.4. od 14 hod., Návštěva Baziliky svatého Jakuba Většího

Sraz: ve 13.50 hod., před Bazilikou svatého Jakuba Většího nacházející se v Praze na Starém Městě v Malé Štupartské ulici, na půli cesty mezi Staroměstským náměstím a Náměstím Republiky.

Na místě malého původního strženého kostelíka Sv. Jakuba byl v roce 1232 založen králem Václavem I. tento dnešní kostel (bazilika minor, na první pohled zvenčí nenápadný a strohý. O to větší překvapení na nás čeká, když vstoupíme dovnitř! Od třetího největšího souboru obrazů od Petra Brandla přes největší a nejslavnější varhany v Praze, sochu Piety z 15.st., ke které se váže pověst (Kdo to ví-napoví!) či náhrobek Václava Vratislava z Mitrovic (opět legenda?). A co už ví jen málo lidí, že zde byla založena 1. mateřská školka! Bazilika, kterou dodnes obývají minorité, je také jednou ze zastávek Svatojakubské cesty do Santiaga de Compostela. My budeme mít to štěstí, že se nás ujme osoba nejpovolanější, pan Goryl a ten ví snad o všech tajemstvích, která kostel ukrývá!

Červeně psané otázky pro vás připravila Helena Ganická, která domluvila (nejen) tuto návštěvu, za což jí moc děkuji.

Vstupné 50 Kč vybere Iveta Luxová na místě v hotovosti. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Pondělí 8.4. od 13 hod. Ucelený třídílný kurz digitálního vzdělávání Nepanikařte!

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác. Detaily viz níže.

 

  • Pondělí 8.4. od 10 hod., Tvořivé dopoledne – Malování kamínků, Miluška Veselá

Místo konání:prostory klubu Dvojka pro seniory, Balbínova 6, Praha 2

Malování kamínků je skvělá zábava. Kdo jiný by nás to měl naučit a říci, co s nimi můžeme následně udělat, než Miluška Veselá, která se této zálibě věnuje několik let. Na místě budou k dispozici nějaké kamínky a barvy, ale rozhodně neprohloupíte, když si nasbíráte a přinesete i své vlastní kameny (hladké a umyté) a pokud máte i něco, čím na ně budete malovat.

Na akci není nutná předchozí registrace. 

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

  • Středa 10. 4. od 14 hod., Barrandov – splněný sen, Stanislava Micková

Sraz: na zastávce autobusu 105 Filmové ateliéry (jede z terminálu autobusů MHD Smíchovské nádraží). Autobus jezdí 3x za hodinu. Doporučujeme nejpozději ten, který odjíždí ze Smíchovského nádraží ve 13.42

Na trase známou vilovou čtvrtí si budeme vyprávět o snu, který zde uskutečňoval od roku 1928 Ing. Václav Maria Havel. Začneme u filmových ateliérů společnosti AB Miloše Havla. Na počátku třicátých let 20. století je navrhl architekt a urbanista Max Urban, jehož dílem byl i celý regulační plán Barrandova.

Základem vilové zástavby jsou především vily vznikající od konce 20. let do začátku 40. let. Řada z nich je spojena se jménem architekta Vladimíra Grégra.

Do krásy se probouzejí kdysi velice slavné Terasy Barrandov. Připomeneme si na historických fotografiích lesk legendární restaurace a kavárny. Skončíme pod nimi, kde bývalo oblíbené sportoviště s bazénem a unikátní skokanskou věží od Václava Kolátora. Tato část areálu na svoji chvíli záchrany čeká. Snad se také dočká!.

Ukončení: v dosahu zastávky MHD Hlubočepy, Čas: 2,5 hodiny. Cena 50 Kč, bude se platit na místě v hotovosti I. Luxové.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Čtvrtek 11.4. od 10 hod., Prohlídka budovy Filadelfie a jejího blízkého okolí, vč. vyhlídky v 18. patře

Místo srazu: v 9.50 hod., v přízemí na recepci budovy Filadelfie, PASSERINVEST GROUP, a.s. Brumlovka, budova Filadelfie, Želetavská 1525/1, 140 00 Praha 4

Pro velký úspěch podzimní exkurze, návštěvu znovu opakujeme. Krátké představení společnosti Passerinvest a prezentace lokality Brumlovka. Seznámení s historií a technickými parametry budovy Filadelfie. Návštěva terasy v 18.NP z které je krásný pohled. Prohlídka technického zázemí budovy. Komentovaná pochůzka přes areál ukončená návštěvou showroomu v budově Brumlovka.

Délka prohlídky: cca 2 hod. Kontaktní osoba bude doplněna později.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Pátek 12.4. od 13 hod., Komentovaná prohlídka České televize

 Sraz: Sejdeme se ve 12.45 hod. na Hlavní recepci ČT. Na místo se dostanete nejlépe ze stanice Pražského povstání metra C, odtud 2 stanice autobusem č. 134, zastávka Na Hřebenech. Adresa: Na Hřebenech II,  1132/4, Praha 4.

Těšit se můžete na stálou prohlídkovou expozici, která nenaruší přípravu a realizaci programů a vysílání, ale zároveň uspokojí váš zájem o dění v České televizi. Prohlédnete si zmenšené modely všech budov na Kavčích horách. Shlédnete krátký film o České televizi, v němž si prohlédnete i ta pracoviště, která není možné běžně navštívit z důvodu rušení provozu či ochrany vaší bezpečnosti. Jen pro vás byl upraven sál, kde najdete pohádkové kostýmy, filmové zbraně, paruky, zpravodajské studio, režii a mnoho dalšího. Provedeni budete studii, ve kterých probíhá a probíhalo natáčení mnoha známých pořadů. Po cestě možná potkáte známé osobnosti, které vídáte na televizní obrazovce.

POZOR ČTĚTE NEŽ SE ZAREGISTRUJETE: S předstihem musíme do ČT zaslat jmenné seznamy účastníků. Na místě před akcí budeme do seznamu dopisovat čísla dokladů (OP nebo pas), které mějte prosím s sebou. Zároveň prosíme, abyste dorazili s dostatečným předstihem, abychom to zvládli. Více než kdy jindy prosíme, abyste se na akci se registrovali, pokud opravdu víte, že se akce chcete a budete moct zúčastnit (možnost nahradit přihlášené zájemce za náhradníky bude v tomto případě velmi složitá). 

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Neděle 14.4. Výlet k východnímu pólu Prahy, Jana a Arnošt Říhovi

Straz: Odchod je ve 13.30 hod. z vlakové stanice Úvaly. Na začátek vycházky se dostanete např. vlakem linky S1 z Masarykova nádraží, nebo vlakem linky S7 z Hlavního nádraží (obě linky jedou přes zastávky Libeň, Kyje, Dolní Počernice, Běchovice) – vystoupit ve stanici Úvaly (pásmo 1).

Věděli jste, že existují pražské póly? Nemají sice dlouhou historii existence, ale zato jejich objevování stojí za to.  Za vyfocení u čtyř patníků (pražských pólů), kterými jsou označeny nejvzdálenější body Prahy podle světových stran, můžete získat odznak pražského polárníka.

Začneme nalezením východního pólu Prahy, který je v Klánovickém lese. Dále budeme pokračovat na vlakovou stanici Klánovice.

Účast na vycházce zvažujte dle aktuálního počasí, vašeho zdravotního stavu a pohybových možností! Každý jde na vlastní nebezpečí. Nezapomeňte si vzít přípitek k nalezení východního pólu. Délka trasy do 10 km 

Na akci není nutná předchozí registrace. 

Kontaktní osoba Hana Čepová, Tel.: 603 852 740

 

  • Pondělí 15.4. od 13 hod. Ucelený třídílný kurz digitálního vzdělávání Nepanikařte!

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác. Detaily viz níže.

 

  • Pondělí 15.4. 14–16 hod., Herní odpoledne se Zdenkou Tačovskou

Místo konání: prostory klubu Dvojka pro seniory, Balbínova 6, Praha 2

Přijďte si zahrát stolní a karetní hry, které máme k dispozici my, vezměte s sebou ty vaše. Zahrajeme si hry prověřené lety i žhavé novinky. Přijďte se bavit a hrát(si), protože to má mozek moc rád.

Na akci není nutná předchozí registrace.

Kontaktní osoba: Zdenka Tačovská, Tel.: 730 173 350

 

  • Úterý 16.4. Vycházka za mladým Santinim-Aichelem a dalšími zajímavostmi, Karel Pinkas

Sejdeme se: ve 13:40 hod. u stanice metra C Kobylisy, na výchozí stanici autobusu č. 373, která se nachází 100 m od Katastrálního úřadu ve směru na Bohnice. Bus odjíždí ve 13:50 hod.

V Panenských Břežanech si prohlédneme kapli sv. Anny, rané dílo Santiniho-Aichela a v budově bývalého zámku Muzeum odboje za 2. světové války.  Potom se vydáme ke kostelu sv. Klimenta v Odolené Vodě – stavbě, kterou projektoval K. I. Dientzenhofer. Cestou mineme rodný dům básníka Vítězslava Hálka. Více informací: Dubnový_výlet_Santini_Aichel

U kostela budeme mít za sebou 4 km. Slabší povahy se mohou odtud vrátit do Prahy (busy 370, 372 a 373).

Ostatní si přidají další 4 km a navštíví Přírodní rezervaci Kopeč, chráněné území od r. 1946. Možná zde už pokvete i hlaváček jarní. Z Kopeče se vrátíme do Prahy busem č. 373.   

Na akci není nutná předchozí rezervace.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

  • Středa 17. 4. od 14 hod., Barrandov – splněný sen, Stanislava Micková

Sraz: na zastávce autobusu 105 Filmové ateliéry (jede z terminálu autobusů MHD Smíchovské nádraží). Autobus jezdí 3x za hodinu. Doporučujeme ten, který odjíždí ze Smíchovského nádraží ve 13.42

Na trase známou vilovou čtvrtí si budeme vyprávět o snu, který zde uskutečňoval od roku 1928 Ing. Václav Maria Havel. Začneme u filmových ateliérů společnosti AB Miloše Havla. Na počátku třicátých let 20. století je navrhl architekt a urbanista Max Urban, jehož dílem byl i celý regulační plán Barrandova.

Základem vilové zástavby jsou především vily vznikající od konce 20. let do začátku 40. let. Řada z nich je spojena se jménem architekta Vladimíra Grégra.

Do krásy se probouzejí kdysi velice slavné Terasy Barrandov. Připomeneme si na historických fotografiích lesk legendární restaurace a kavárny. Skončíme pod nimi, kde bývalo oblíbené sportoviště s bazénem a unikátní skokanskou věží od Václava Kolátora. Tato část areálu na svoji chvíli záchrany čeká. Snad se také dočká!.

Ukončení: v dosahu zastávky MHD Hlubočepy, Čas: 2,5 hodiny. Cena 50 Kč, bude se platit na místě v hotovosti H. Čepové.

Kontaktní osoba: Hana Čepová Tel.: 603 852 740

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Čtvrtek 18.4. od 14 hod., Komentovaná prohlídka Vinohradského divadla

Sraz: ve 13.45 hod., před Vinohradským divadlem. Čas zahájení prohlídky se může, vzhledem k probíhajícím zkouškám posunout. Vy, kdo budete mít potvrzenou registraci, počítejte s tím, že vás v případě změny budeme 17.4. informovat e-mailem (prosíme, abyste si ho kontrolovali). 

 Vinohradské divadlo bylo založeno v roce 1902 jako reprezentační stavba Královských Vinohrad, výstavba proběhla v letech 1905-7 dle návrhu arch. Aloise Čenského, staviteli byli Jan Majer a Josef Veselý. Původní návrh v novorenesančním stylu byl v průběhu projektování doplněn o secesní prvky. Alegorické prvky nad středovým průčelím budovy: Statečnost (představuje jej anděl se vztyčeným mečem) a Pravda (anděl se zrcadlem) Autorem je Milan Havlíček

Názvy divadla prošly řadou proměn. Od roku 1941 byla divadelní představení zakázána, později budova předána německému filmu. Od 1942 se zde hrála operní představení, o rok později činohra. Od roku 1966 se divadlo opět jmenuje Divadlo na Vinohradech.

Mezi divadelní ředitele patří známá jména, jako např. Václav Štěch, Dr. František Fuksa, Jiřina Jirásková a od roku 2012 je ředitelem Tomáš Töpfer. Z režisérů jmenujme alespoň Jaroslava Kvapila, Alfreda Radoka a dramaturga Karla Čapka, později zde působili také např. Jan Kačer, Gustav Oplustil. Jaroslav Dudek a další. K nejznámějším hercům starší generace patřili Hugo Haas, Dana Medřická, Miloš Kopecký či Marie Rosůlková. Z mladší generace např. Viktor Preiss, Václav Vydra, z té nejmladší potom např. Marek Lambora.

Divadlo nyní shání projektanta oprav, poté bude uzavřeno.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Pátek 19. 4. od 14 hod., Komentovaná prohlídka, Muzeum historických nočníků a toalet

Sraz: ve 13.50 hod., V Potočkách 1020/6, Praha 12 Modřany (pár metrů od tramvajové zastávky Čechova čtvrť)

 Majitelé muzea sbírají předměty vyrobené v různých historických obdobích a mapují

 jejich historii a vývoj. Získávání písemných a obrazových informací o tak obyčejné, ale potřebné součásti lidského zdraví a předmětů s tím souvisejících je poměrně složité. Tato oblast hygieny je obestřena zvláštním tabu, něčím, o čem se neslušelo hovořit.

V muzeu vystavují většinu z 2 700 exponátů z doby od 15. století až po současnost. Můžete zde vidět nočníky různých tvarů, užití i materiálů, klozetové truhly, křesla, kočárové záchody a keramická WC. Součástí sbírky je také literatura, pohlednice, obrazy, vtipy a mnoho dalších drobných kuriozit i předmětů osobní hygieny. K unikátům patří nočník vyrobený pro Napoleona Bonaparte, Lincolnovu ložnici v Bílém domě, Titanic, čínského císaře Čchi-Lunga, toalety používané ve vesmíru, dále například svatební francouzské nočníky, dámské nočníky, figurky španělských betlémů, barokní pastičky na blechy atd. Smyslem muzea je odtabuizovat veřejnosti tuto oblast lidské hygieny a představit předměty s ní související jako vysoce estetické a uměleckořemeslné prvky související s opomíjenou intimní součástí naší kultury.

Vstupné 150 Kč si bude na místě platit každý sám.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace ZDE.

 

  • Pondělí 22.4. 10 hod., První SWAP* Právě teď! o.p.s.  Co to je SWAP a jak bude vypadat naše první výměna šatstva v praxi? Eva Kaňáková

Místo konání: prostory klubu Dvojka pro seniory, Balbínova 6, Praha 2

Všechny máme doma více věcí, než potřebujeme. Zároveň si uvědomujeme, že bychom měly naše domácnosti občas provětrat a chovat se udržitelně A tak jsme, pod vedením Evy Kaňákové, připravily novou aktivitu pro naše společenství.

Přemýšlely jsme o tom, jak bude vypadat první akce a rozhodly jsme se začít našimi oblíbenými šatními kousky, které se nám ,,srazily v pračce „, ze kterých jsme, div se světe, vyrostly nebo které jsme dostaly a třeba to nebylo pro nás to pravé ořechové a je nám líto je vyhodit. Třeba by mohly někoho jiného potěšit, někomu jinému slušet.

Přistupme k tomu zodpovědně, vyberme 2 max. 3 kousky ze svého šatníku, vhodné pro nastávající sezonu jaro/léto. Vyperme je, vyžehleme a donesme. 

Cílem není zbavit se něčeho, co je už nepoužitelné, ale dát novou příležitost něčemu, co je pěkné, nositelné a opravdu může někomu jinému slušet a udělat radost. Bylo by fajn, kdyby každý, kdo něco přinese si mohl i něco vhodného odnést, ale není to podmínkou. I kdyby to nedopadlo, můžete se těšit na příjemné popovídání u kávy či čaje. Ač psáno v ženském rodu, vítáni jsou samozřejmě i pánové.

Pokud vás filozofie swapu zaujme, můžeme v budoucnu udělat swap knížek, výpěstků ze zahrádky, květin, semínek atd.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace ZDE.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

(*SWAP znamená v angličtině výměna).

 

  • Pondělí 22.4. od 13 hod. Ucelený třídílný kurz digitálního vzdělávání Nepanikařte!

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác. Detaily viz níže.

 

  • Pondělí 22.4. 14 hod., Workshop: Konflikty a vztahy v našich životech, Eva Kaňáková

Místo konání: prostory klubu Dvojka pro seniory, Balbínova 6, Praha 2

Jak se projevuje agresivita a příznaky v chování. Jak zjistit, co se děje a co nám konflikt způsobuje. Kdo a kde je původce konfliktu. Čeho chci v konfliktu dosáhnout já.

Kontaktní osoba: Zdena Tačovská, tel.: 730 173 350

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace ZDE.

 

  •  Úterý 23.4. Výlet do Zámeckého parku Konopiště, Eva a Zbyněk Kašíkovi

Sraz: odjezd z Prahy hl. n. v 9:46 hod. rychlíkem R711 Vltava, sraz s jízdenkou na nástupišti v 9:35 hod.

Po příjezdu do Benešova se odebereme do konopišťského zámeckého parku. Od vchodu půjdeme Lesní stezkou Ferdinanda d’Este, dále stezkou Historie a příroda zámeckého parku, obejdeme zámecký rybník a vycházku zakončíme u restaurace Stará myslivna. Dále bude program individuální. Kdo bude chtít může jít na oběd do restaurace, Stará myslivna, kde si může v autentickém prostředí dát některou z vyhlášených zvěřinových specialit, případně do zámku na některý ze čtyř prohlídkových okruhů zámek Konopiště, nebo vyrazit zpět na nádraží. Délka vycházky je cca 5 km.

Kdo by měl chuť nebo potřeboval ušetřit třeba jednu cestu, je možné využít k dopravě na nebo z Konopiště benešovský ekovláček.  Jízdní řád ekovláčku.

K účasti není nutná předchozí registrace. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

  • Čtvrtek 25.4. od 14 hod., Mölkky ve volnočasovém areálu na Folimance

Sraz: potkáme se ve volnočasovém areálu pod Nuselským mostem, v parku Folimanka

Pojďte si zahrát oblíbenou hru mölkky. Těšíme se na ty, co už jí hrají i na ty, pro koho to bude premiéra. Co neumíme, se vzájemně naučíme. Nechceme konkurovat tréninkům a závodům soutěžních týmů. Cílem je, abychom si to všichni užili (ať nám to jde, nebo ne).

S sebou doporučujeme vzít kromě dobré nálady i vhodné, počasí přizpůsobené oblečení. Na místě je k dispozici stánek s občerstvením. Akce trvá cca 1,5 – 2 hod (záleží na počasí).

Na akci není nutná předchozí registrace. Kontaktní osoba: Iveta Luxová: Tel.: 603 852 715 

#ZdravějšíRok 

 

  • Pátek 26.4. od 19 hod., Divadelní představení „Mnoho povyku pro lajk“, Divadlo na Jezerce

Náš patron, herec Daniel Šváb, nás pozval do divadla, na jedno z představení, ve kterém účinkuje. Představení Mnoho povyku pro lajk. je o tom, jak je pro různé generace náročná komunikace v době používání moderních technologií.

Pouze pro registrované. V případě zájmu o návštěvu představení za zvýhodněnou cenu 300,-Kč/vstupenka nám napište na e-mail.

 

  • Pondělí 29.4. od 13 hod., Zážitky, které mohou zachránit život (aneb první pomoc pro seniory v praxi)

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác

V klidu a bezpečí si vyzkoušíte, jak někomu zachránit život. Když pak v reálném světě půjde o vteřiny, budete připraveni a dokážete zasáhnout.

Prvních 60 min. bude věnováno tomu, jak se správně zachovat, když se něco stane. Představíme si a ukážeme život zachraňující úkony. Dozvíme se, jak přistupovat k osobě v bezvědomí, při zástavě základních životních funkcí (oživování), jaký je postup první pomoci při dušení cizím tělesem i při masivním krvácení.

V druhé hodině se budeme věnovat praktickému nácviku resuscitace a vypuzovacímu manévru při dušení. Další témata: cévní mozková příhoda, křeče, bolesti na hrudi, akutní stavy při cukrovce. Dotazy účastníků.

V závěru online kvíz první pomoci, který účastníkům umožní po zadání emailu (dobrovolné) získat online materiály na rok zdarma.

 Přednáška v podání První pomoc ŽIVĚ.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace ZDE.

#ZdravějšíRok 

 

 

Nordic Walking

Chůze je jedna z nejzdravějších forem pohybu a provozovat jí může téměř každý. Při Nordic Walkingové chůzi lze využít holí k větší stabilitě chůze. Zároveň se při chůzi s NW holemi zapojuje až 90% svalů celého těla.

Správně prováděná NW chůze má velké množství pozitivních zdravotních efektů vice viz ZDE

Lekcí se může účastnit každý bez ohledu na předchozí zkušenost a fyzickou kondici. Své ušlé km si pak můžete zaznamenávat v naší celoroční Chodecké výzvě.

 

Přehled pravidelných lekcí  (sraz cca. 5-10 min. před začátkem lekce):

  • Praha 7: úterky, 2.4. – 26.11., 10 – 11 hod., Stromovka, sraz před budovou  Planetária
  • Praha 3: čtvrtky 18.4. – 20.6,  14 – 15 hod. – Vrch Vítkov, u zastávky autobusu č. 133, 207  Ohrada směr do centra

Na lekce NENÍ třeba se předem registrovat. Lekce se nekonají v den, na který připadá státní svátek.

#NordicWalking #ZdravéStárnutí #ZdravějšíRok 

Na lekci doporučujeme pohodlné sportovní oblečení a obutí. Zároveň doporučujeme nosit si s sebou v batůžku pitíHole na lekci vám rádi na místě zapůjčíme, příp. pokud máte vlastní – pomůžeme vám s jejich nastavením.

V případě dotazů k lekcím volejte Hanu Čepovou: 603 852 740.

 

 

Ucelený třídílný kurz digitálního vzdělávání Nepanikařte!

Místo konání: T- Mobile Magenta Experience Center (přízemí OC Arkády Pankrác).

Kurz proběhne ve dnech 8.,15. a 22. dubna, vždy od 13 hod. Jedná se o ucelený, třídílný kurz, který bude zaměřený na v praxi využitelná témata: vyhledávání na internetu, bezpečný pohyb na internetu, Bankovní Identita, Portál občana, Datová schránka.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

Kurz se uskuteční v rámci pravidelných aktivit „digitálního vzdělávání seniorů

Kontaktní osoba: Hana Čepová, Tel.: 603 852 740 

 

*Registrace

Proč jsou nutné registrace a rezervace vybraných aktivit?

Někteří z vás přichází s dotazy, zda jsou registrace na akce nutné a proč dříve nebyly.
Odpověď je jednoduchá – přibývá nás a naše komunita se rozrůstá, což je skvělé, ale musíme se tomu přizpůsobit. Jistě s námi budete souhlasit, že nejsou např. možné vycházky, kdy nás půjde po Praze 60 (nikdo by nic neslyšel, nikdo by si to neužil a také by to bylo nebezpečné). Stejně tak je nutné respektovat stanovené počty účastníků od pořadatelů vycházek, exkurzí a dalších akcí.

Rozhodně se vám nesnažíme situaci komplikovat. Tam, kde je to bez registrace možné, je neděláme. Na váš zvyšující se počet a z toho plynoucí vyšší zájem, reagujeme (tam kde to jde) opakováním žádaných akcí.

Z registračního formuláře vám poté pomocí automatizované odpovědi chodí i potvrzovací emaily. Někdy chodí ihned, někdy se zpožděním, má to své důvody. Primárně systém nastavujeme podle termínu konání – obvykle dva týdny před akcí. Registrace spoušíme v den, kdy odchází náš víkendový e-mailový zpravodaj.

Pokud chcete provést registraci více lidí naráz, nepište nám to do poznámky – tu automat nepřečte. Zaregistrujte druhou osobu samostatně (klidně na stejný email). Děkujeme za pochopení.