Květnový program

Květnový program pro seniory opět nabízí mnoho možností společného vyžití.

Obsahuje širokou nabídku výletů a exkurzí. Čekají nás i oblíbené pravidelné lekce Nordic Walkingu

 

Rychlý přesun na typ programu:

Nordic Walking    Programy na živo    Informace k registracím

 

Program

  •  Čtvrtek 2. 5. od 10 hod., Komentovaná prohlídka nově zrekonstruované Fantovy budovy

Sraz: v 9:45 hod v přízemí odbavovací. haly Hlavního nádraží u předprodeje jízdenek Dopravního podniku (po vstupu z parku po levé straně!)

Výpravní budova arch. Josefa Fanty vznikla v letech 1901-1909 a k odbavování cestujících sloužila až do otevření nové podzemní haly v roce 1977. Jedná se o největší secesní stavbu v České republice. Od roku 2021 probíhala rekonstrukce a nyní máme možnost navštívit zrekonstruované prostory viz: Fantova budova – www.fantovabudova.cz

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registace ukončeny.

 

  • Pondělí 6.5. od 10 hod., Tvořivé dopoledne – Vyrábíme z korkových špuntů, Eva Pokorná, Monika Frýdlová

Místo konání: prostory klubu Dvojka pro seniory, Balbínova 6, Praha 2.

Obě dámy mají pro nás připravených několik nápadů na tvoření. Uvítáme i ty vaše. Nějaké špunty budou na akci k dispozici. Pokud máte, přineste si i vaše, stejně jako tavicí pistoli, zbytky látek a vlny.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715.

Na akci není nutná předchozí registrace

 

  • Úterý 7.5. Exkurze v řemeslné pekárně Zrno Zrnko v Nuslích, dvě prohlídky: od 14 a od 15.30 hod.

Sraz: v místě konání: Čestmírova 17a (vnitroblok), Praha 4 – Nusle, dle času prohlídky: 14-15 hod., a 15.30 – 16.30 hod., 10 minut před začátkem v patře budovy (které se nachází nad prodejnou).

Zrna zrnka se rozsypala po různých koutech Prahy. V pekařských kavárnách najdete skvělé pečivo a kávu. V Nuslích mají i multifunkční prostor a velkou pekárnu. A my sem vyrazíme na dvě exkurze.

Nejdůležitější dovednost v pekárně je umět upéct prvotřídní chleba.  

Dobrý pekař si vystačí se čtyřmi základními surovinami: moukou, vodou, kváskem a solí. My k nim přidáváme ještě trpělivost. Té je třeba, aby se kvásek v těstu zabydlel a vyplnil je bublinkami, které vytvoří nadýchanou a vláčnou střídku. Proto si těsto, které zaděláváme z kombinace žitné, pšeničné a celozrnné mouky, vždycky pěkně poleží v ošatkách před pečením. Z vlastní zkušenosti víme, že čím pomaleji chleba kyne, o to rychleji po upečení zmizí.

V Zrno zrnko ale dělají i skvělé croissanty, buchty, koláče atd., o čem se budete moci osobně přesvědčit. Součástí návštěvy bude i ochutnávka zdejšího pekařského umění a kávy.

Cena: 100 Kč, které vybere na místě v hotovosti Iveta Luxová. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace.

Na prohlídku od 14 hod. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

Na prohlídku od 15:30 hod. registrae. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Čtvrtek 9.5. od 14 hod., Mölkky ve volnočasovém areálu na Folimance

Sraz: potkáme se ve volnočasovém areálu pod Nuselským mostem, v parku Folimanka

Pojďte si zahrát oblíbenou hru mölkky. Těšíme se na ty, co už jí hrají i na ty, pro koho to bude premiéra. Co neumíme, se vzájemně naučíme. Nechceme konkurovat tréninkům a závodům soutěžních týmů. Cílem je, abychom si to všichni užili (ať nám to jde, nebo ne).

S sebou doporučujeme vzít kromě dobré nálady i vhodné, počasí přizpůsobené oblečení. Na místě je k dispozici stánek s občerstvením. Akce trvá cca 1,5 – 2 hod (záleží na počasí).

 Kontaktní osoba: Iveta Luxová, tel: 603 852 715.

 Na akci není nutná předchozí registrace. 

 

  • Pátek 10.5. od 10.30 hod., Komentovaná prohlídka Staré čistírny odpadních vod Bubeneč

Sraz: v 10. 15 hod. před vstupem do budovy, Stará čistírna odpadních vod Bubeneč, Papírenská 6., Praha 6. 

 Stará čistírna odpadních vod v Praze-Bubenči je významným dokumentem historie architektury, techniky a vodohospodářství. Byla postavena v letech 1901–1906 jako poslední článek systematické stokové sítě v Praze. 

K čištění většiny odpadních vod města Prahy sloužila až do roku 1967, kdy byla nedaleko na Císařském ostrově uvedena do provozu Ústřední čistírna odpadních vod. Projekt kanalizace i návrh technických parametrů čistírny vypracoval stavební inženýr britského původu sir William Heerlein Lindley.

Doba trvání prohlídky cca 60 min., Na prohlídku doporučujeme pevnou obuv a oděv vhodný do 10-12°C.  Vstupné 110 Kč budeme vybírat na místě v hotovosti.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Pondělí 13.5. od 13 hod., Zvukoterapie – jemné ladění a meditace podle pradávných kultur, Míša Škardová

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác

Nechte se hýčkat (h)ladit a uzdravovat všechny buňky v těle zvukem a vibracemi magického tam-tam chrámového gongu a dalších frekvenčních nástrojů. Při tomto ladění se tělo dostává do „vyšších frekvencí“. Vědomí přichází z úrovně beta (úrovně myšlení) do alfa , theta nebo dokonce do delta, ve kterých se tělo přirozeně regeneruje. Relaxuje duch, duše i tělo.

Zážitek ze zvukové lázně, ve které se doslova koupeme v tónech zvuků je pro každého jedinečný. Stav relaxace umocní úvodní relaxační technika, která je vždy volená podle konkrétní skupiny.

Program bude probíhat na židlích. Doporučujeme pohodlné oblečení.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registace ukončeny.

#ZdravějšíRok 

 

  • Úterý 14.5. od 14 hod. Komentovaná prohlídka Židovského muzea v Praze

Sraz: ve 13:50 hod. před vstupem do budovy, Informační a rezervační centrum ŽMP, Maiselova 15, Praha 1.

Prohlídka zahrnuje návštěvy Maiselovy, Pinkasovy, Klausovy, Španělské, Staronové synagogy, Obřadné síně a Starého hřbitova

Vstupné 220 Kč/osoba bude na místě vybírat v hotovosti Iveta Luxová. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Čtvrtek 16.5. Vycházka „Ze Čtyřkol do Senohrab“, Jitka a Zbyněk Kašíkovi

Sraz: se zakoupenou jízdenkou v 9 hod. pod informační cedulí o odjezdu vlaků u centrálního vchodu do tunelu k nástupištím na Hlavním nádraží v Praze, příp. po příjezdu vlaku přímo ve Čtyřkolech. Pojedeme vlakem z Hlavního nádraží v 9.21 hod., (ve Čtyřkolech budeme 10.08 hod.) 

 Vycházka ze Čtyřkol do Senohrab je možná po třech trasách. Trasy jsou dlouhé 4,5 km, 5 km a 7 km. Trasa bude zvolená podle počasí a zájmu účastníků na místě, případně je možné se rozdělit a jít trasy dvě.

Cestou mineme hrad Zlenice, který je v současné době nepřístupný pro opravu lávky přes hradní příkop.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, tel.: 603 852 715 (bude čekat u vlaku až ve Čtyřkolech), nebo Hana Čepová, tel. 603 852 740.

Na akci není nutná předchozí registrace

 

  • Pátek 17.5. od 14 hod., Komentovaná prohlídka Domu U Kamenného zvonu, Emma Lisničková

Sraz: Sejdeme se ve 13:50 hod. před Domem u Kamenéhno zvonu, Staroměstské nám. 605/13, 110 00 Staré Město

Dům U Kamenného zvonu je jedním z nejvzácnějších dochovaných měšťanských domů typu gotické rezidence či palácové architektury věžového charakteru v Praze. Středověký dům s bohatě zdobeným průčelím s nárožním věžovým palácem je součástí větší rezidence z 1. pol 14. st. V letech 1310- 1330 zde byla panovnická rezidence, kterou obývali královna Eliška Přemyslovna a král Jan Lucemburský.  V roce 1417 dům dostal jméno po zvonu, který se pojí k legendě z roku 1310, kdy…. (kdo to ví, napoví!!!) Po barokní přestavbě v roce 1685 dostal dům zcela jinou podobu. V roce 1775 byly postaveny barokní pavlače ve dvoře, koncem 19. st. byl dům upraven novobarokně. Původní gotická podoba byla domu navracována až od roku 1961. Na Staroměstském náměstí vznikla pro tyto účely kamenická huť jako kdysi. Během let 1980- 88 došlo k regeneraci domu na základě stavebně- historického průzkumu, byla odstraněna tři patra a přidána dvě gotická. Barokní střecha nahrazena původní střechou dlátovou. Též zazděná gotická okna a původní malby byly zrestaurovány. Od roku 1988 je objekt v užívání Galerii hl. m. Prahy, která zde realizuje zajímavé výstavy. Při prohlídce uvidíme několik uměleckých slohů, typy fasád a můžeme zakončit buď návštěvou aktuální výstavy, či šálkem dobré kávy v místní kavárně.

Cenu 35 Kč vybereme na místě hotovosti. Červeně je v textu vyznačena otázka od Heleny Ganické, která nám tuto prohlídku zprostředkovala. 

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Pondělí 20.5. 14-16 hod., Herní odpoledne se Zdenkou Tačovskou

Místo konání: prostory klubu Dvojka pro seniory, Balbínova 6, Praha 2.

Přijďte si zahrát stolní a karetní hry, které máme k dispozici my, vezměte s sebou ty vaše. Zahrajeme si hry prověřené lety i žhavé novinky. Přijďte se bavit a hrát(si), protože to má mozek moc rád.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715.

 Na akci není nutná předchozí registrace.

 

  • Úterý 21.5. Návštěva školní farmy v Oticích

Sraz: Vyrazíme vlakem z Hlavního nádraží ve 12.51 hod., do stanice Světice, sraz ve 12.40 na nástupišti u vlaku (osobní vlak směr do Benešova, obvykle stojí na nástupišti 6 nebo 7), nebo přímo ve Světicích, kam vlak přijíždí 13:21 hod. Jízdenku si kupuje každý sám. Ze Světic půjdeme cca 1 km pěšky na farmu.

Na farmě zjistíme nebo si připomeneme, co je to permakultura*. Připravené pro nás budou vyvýšené i klasické záhony, které si osázíme (rajčata, okurky, lilky, papriky, dýně) a o prázdninách si je sklidíme.

Na místě bude možné si opéct buřtíky. Vezměte si je prosím s chlebem s sebou. Hořčice, kečup, káva, čaj budou na místě. Zpátky pojedeme opět vlakem ze Světic (kdo bude mít chuť může si přidat turistiku po krásné stezce do Říčan).

* Permakultura je hospodaření v souladu s přírodou. Já na ní mám nejradši její etický rozměr – když si něco berete, musíte i dávat (tak tento termín vysvětluje naše průvodkyně na farmě Eva Kolářová).

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715.

K účasti na akci není nutná předchozí registrace.

 

  • Středa 22.5. Celodenní autobusový výlet do Žďáru nad Sázavou s Karlem Pinkasem

Hlavním cílem našeho výletu bude poutní kostel sv. Jana Nepomuckého, který stojí od r. 1722 na tamní Zelené Hoře. Jedná se o nejoriginálnější dílo Jana Blažeje Santiniho-Aichela, které bylo v r. 1994 vyhlášeno za památku UNESCO. V jeho sousedství si také prohlédneme bývalý cisterciácký klášter, kde se v současnosti nachází několik muzeálních a výstavních expozic.
Cestou do Žďáru nad Sázavou navštívíme fabričku společnosti Efko karton s.r.o., která mj. vyrábí a na domácích i zahraničních trzích prodává známou postavičku Igráčka. Při zpáteční cestě se zastavíme u pomníku husitského vojevůdce Jana Žižky, který nebyl nikdy poražen, a od jehož úmrtí uplyne v říjnu 600 let. 
Počet míst omezený. Na výlet se uvolnilo několik míst. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Čtvrtek 23.5. od 14 hod., Mölkky ve volnočasovém areálu na Folimance

Sraz: potkáme se ve volnočasovém areálu pod Nuselským mostem, v parku Folimanka

Pojďte si zahrát oblíbenou hru mölkky. Těšíme se na ty, co už jí hrají i na ty, pro koho to bude premiéra. Co neumíme, se vzájemně naučíme. Nechceme konkurovat tréninkům a závodům soutěžních týmů. Cílem je, abychom si to všichni užili (ať nám to jde, nebo ne).

S sebou doporučujeme vzít kromě dobré nálady i vhodné, počasí přizpůsobené oblečení. Na místě je k dispozici stánek s občerstvením. Akce trvá cca 1,5 – 2 hod (záleží na počasí).

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715.

 Na akci není nutná předchozí registrace. 

 

  • Pátek 24.5.od 10 hod., Komentovaná prohlídka Muzea pražského vodárenství

Sraz: v 9.50 hod. na vrátnici vodárny na adrese: Podolská 15, 147 00 Praha 4 (vstup není z nábřeží, jak by se nabízelo, ale z Podolské ulice na úrovni Nedvědova náměstí).

Interiér muzea je od provozních prostor vodárny oddělen skleněnou stěnou a tak se vám naskytne krásný výhled do filtrační haly nazývané pro svou působivost „Engelova katedrála“. Celá expozice zachovává chronologické členění historického vývoje pražského vodárenství od prvních soukromých vodovodů z 12. století, přes vltavské vodárny renesančního období a vodárenské snahy konce 19. století, až po současné zásobování hl. m. Prahy pitnou vodou. Je zde vystaven originál čerpacího stroje klatovské vodárny z roku 1830, vodovodní potrubí z antického období, část hradního vodovodu z doby Rudolfa II. a řada dalších exponátů.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

 

  • Pondělí 27.5. od 13 hod., Umělá inteligence – co to je a máme se jí obávat?

Místo konání: T- Mobile Magenta Experience Center (v přízemí OC Arkády Pankrác).

Téma umělá inteligence na nás dnes vyskakuje téměř z každé zprávy, každé reportáže, z každého rozhovoru. Co, nebo kdo to ta umělá inteligence je, čím nám může škodit a co nám naopak může přinést?

Přednášející Ing. Hana Čepová, MBA, odbornice na témata digitálního vzdělávání seniorů a kybernetické bezpečnosti.

Přednáška s praktickými ukázkami a možností dotazů účastníků 1,5 hod. Akce je bezplatná, je nutné se na ni registrovat ZDE.

Workshop se uskuteční v rámci pravidelných aktivit „digitálního vzdělávání seniorů„.

Kontaktní osoba pro tuto akci:  Hana Čepová, tel.: 603 852 740 

 

  • Úterý 28.5. Výlet do Jílového u Prahy, Jitka a Zbyněk Kašíkovi

  • POZOR- AKCE ZRUŠENA,  PROBĚHNE NA PODZIM

Sraz: v 8.45 hod., na stanici autobusu č 332, metro C Budějovická (výstup z metra směr ulice Olbrachtova). Zastávka je přímo u výstupu z metra proti směru jízdy z centra, naproti výškové budově Square. Odjezd busu v 9 hod.

Po příjezdu do Jílového na náměstí T. G. Masaryka půjdeme na rozhlednu Pepř, je to asi 1,5 km, ale větší část cesty do kopce-výškový rozdíl cca 100 m, spodní část cesty je asfaltová, dále vede jen prašná cesta, ale je celkem pohodlná. Rozhledna je kovová s točitým schodištěm, má 90 schodů a je z ní výborný výhled.

Vrátíme se jinou cestou na náměstí a dáme si rozchod na občerstvení, případně oběd. Na náměstí jsou dvě restaurace a dvě kavárny, takže si každý může vybrat, jak se bude chtít občerstvit.

Po cca hodině si dáme sraz před místním muzeem, které je rovněž na náměstí. Vstup do muzea stojí pro seniory 60 Kč, Vstup si hradí každý sám.  Snažíme se domluvit, aby nám úvodem řekla průvodkyně něco o historii města a těžbě zlata. Poté by už prohlídka byla individuální. V muzeu jsou jednorázové výstavy, třeba o trampingu (možnost poslechu trampských písniček) a tak podobně. 

Návrat do Prahy by byl individuální, po 14. hodině odjíždí autobus z náměstí cca každých 15 min.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace ZDE.

 

  • Úterý 28.5. od 17 hod. Botanická zahrada hl. m. Prahy, Praha Troja, Motýli ve skleníku Fata Morgana

Sraz: v 16.50 hod., ve vestibulu skleníku Fata Morgana, Trojská 800/196, Praha 7 – Troja.

Navštivte s námi skleník Fata Morgana. Seznamte se se zajímavými rostlinami, které mají housenky motýlů v oblibě a také s hlavními aktéry výstavy-tropickými motýly.

Cena: k účasti na akci je třeba si při vstupu do Botanické zahrady zakoupit běžnou vstupenku do Botanické zahrady. Senioři nad 60 let – 95 Kč Senioři nad 70 let – 1 Kč. Za prohlídku se nic dalšího nepřiplácí.

Kontaktní osoba: Hana Čepová, tel.: 603 852 740.

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace ZDE.

 

  • Středa 29.5. Výuka jízdy na koloběžce, Veronika Fulínová, Svět koloběžek

Sraz: v 8.45 hod. v prodejně Svět Koloběžek na adrese: Türkova 828/20, Praha 4

Na začátek se před pohybem protáhneme, potom si předvedeme správný postoj a samotnou jízdu na koloběžce.

Lekce bude zaměřena na správnou techniku jízdy, aby byla jízda efektivní a jezdci neměli špatné či nezdravé návyky. Také si ukážeme, jak pracovat s těžištěm těla při jízdě z kopce a při brždění. Nakonec se znovu protáhneme. Výuková lekce bude trvat 90 minut. 

 Je nezbytné, aby účastníci měli vlastní cyklistickou helmu (na místě ji není možné zapůjčit), sportovní oblečení a obuv. Doporučuji i lahev s vodou. V případě nepříznivého počasí by lekce byla zrušena a byl by stanoven nový termín.

Každý účastník si hradí půjčovné 200,-/1 koloběžku. Výuku pro nás realizuje Svět koloběžek bezplatně.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace ZDE.

 

  • Čtvrtek 30.5. Návštěva Muzea věžáků v Kladně a Hornického skanzenu Maurau ve Vinařicích

Sraz: Potkáme se v 8.15 hod, Nádraží Veleslavín, autobus č. 300 směr Kladno. Odjezd 8.25 hod.

  • 9.30 – 11 hod., Návštěva Muzea věžáků, Kladno

Výstavba šestice 48 metrů vysokých věžových domů, svým pojetím zcela vybočující z dobové produkce, dostala povolení k realizaci na konci roku 1951. Stavba však byla zahájena až v březnu 1953

Kladenské věžáky patří právem mezi nejzdařilejší realizace bytových staveb 20. století. Vedle originálního architektonického výrazu a velkorysosti v užití materiálů a práci s prostorem se vyznačují ještě dokonalým funkčním uspořádáním a promyšleností do posledního detailu. Navzdory mnoha nuceným ústupkům v sobě kombinují to nejlepší z tradice předválečné funkcionalistické architektury a úvah o sociálním a kolektivním bydlení.

V rámci prohlídky navštívíme mj.: kryt civilní obrany, vzorový byt, vyhlídkovou terasu. Délka prohlídky: 75-90 min., Cenu vstupného 70 Kč si hradí v hotovosti na místě každý sám.

Přesun do Hornického skanzenu Maurau. Možno pěšky-cca 4,5 km nebo busem. Nevíme, zda bude dostatek času na oběd v restauraci, pro jistotu si vezměte něco s sebou.

  • 13-15 hod. Hornický skanzen Maurau

Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích je pobočkou Sládečkova vlastivědného muzea v Kladně, p.o. a nachází se v dochovaném areálu černouhelného dolu. V Kladensko-rakovnické černouhelné pánvi probíhala těžba více jak 200 let a skanzen je jediným unikátně dochovaným a veřejnosti přístupným areálem v regionu.

Historicky vzácný areál se snaží zachovat program posledního pracovního dne. Prohlídka je směřována po trase havíře před jízdou do podzemí dolu. Návštěvník má možnost projít cechovnou, řetízkovými šatnami, koupelemi až k jámovým budovám dolu.

 V rámci prohlídky absolvujeme: Cechovna – jámová budova Mayrau – těžní stroj Ringhoffer – dýmnice – ukázková štola Homole – těžní stroj Škoda. Délka prohlídky 2 hodiny.Vstupné: 80 Kč si platí na místě každý sám

Zpáteční bus jede do Prahy od skanzenu Mayrau. V rámci přesunu z místa první prohlídky na druhé budeme pravděpodobně improvizovat. Účast doporučujeme těm, kterým průzkumná forma nevadí. Na základě získaných zkušeností, realizujeme v budoucnu další akci.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

Na akci je omezený počet míst. K účasti je nutná registrace ZDE.

 

  • Pátek 31.5. od 11.30 hod., Komentovaná prohlídka Staré čistírny odpadních vod Bubeneč

    POZOR- AKCE ZRUŠENA,  PROBĚHNE NA PODZIM

Akce proběhne v náhradním termínu na podzim.

Stará čistírna odpadních vod v Praze-Bubenči je významným dokumentem historie architektury, techniky a vodohospodářství. Byla postavena v letech 1901–1906 jako poslední článek systematické stokové sítě v Praze. 

K čištění většiny odpadních vod města Prahy sloužila až do roku 1967, kdy byla nedaleko na Císařském ostrově uvedena do provozu Ústřední čistírna odpadních vod. Projekt kanalizace i návrh technických parametrů čistírny vypracoval stavební inženýr britského původu sir William Heerlein Lindley.

Doba trvání prohlídky cca 60 min., Na prohlídku doporučujeme pevnou obuv a oděv vhodný do 10-12°C.  Vstupné 110 Kč budeme vybírat na místě v hotovosti.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

 

 

Nordic Walking

Chůze je jedna z nejzdravějších forem pohybu a provozovat jí může téměř každý. Při Nordic Walkingové chůzi lze využít holí k větší stabilitě chůze. Zároveň se při chůzi s NW holemi zapojuje až 90% svalů celého těla.

Správně prováděná NW chůze má velké množství pozitivních zdravotních efektů vice viz ZDE

Lekcí se může účastnit každý bez ohledu na předchozí zkušenost a fyzickou kondici. Své ušlé km si pak můžete zaznamenávat v naší celoroční Chodecké výzvě.

 

Přehled pravidelných lekcí  (sraz cca. 5-10 min. před začátkem lekce):

  • Praha 7: úterky, 2.4. – 26.11., 10 – 11 hod., Stromovka, sraz před budovou  Planetária
  • Praha 3: čtvrtky 18.4. – 20.6,  14 – 15 hod. – Vrch Vítkov, u zastávky autobusu č. 133, 207  Ohrada směr do centra

Na lekce NENÍ třeba se předem registrovat. Lekce se nekonají v den, na který připadá státní svátek.

#NordicWalking #ZdravéStárnutí #ZdravějšíRok 

Na lekci doporučujeme pohodlné sportovní oblečení a obutí. Zároveň doporučujeme nosit si s sebou v batůžku pitíHole na lekci vám rádi na místě zapůjčíme, příp. pokud máte vlastní – pomůžeme vám s jejich nastavením.

V případě dotazů k lekcím volejte Hanu Čepovou: 603 852 740.

 

*Registrace

Proč jsou nutné registrace a rezervace vybraných aktivit?

Někteří z vás přichází s dotazy, zda jsou registrace na akce nutné a proč dříve nebyly.
Odpověď je jednoduchá – přibývá nás a naše komunita se rozrůstá, což je skvělé, ale musíme se tomu přizpůsobit. Jistě s námi budete souhlasit, že nejsou např. možné vycházky, kdy nás půjde po Praze 60 (nikdo by nic neslyšel, nikdo by si to neužil a také by to bylo nebezpečné). Stejně tak je nutné respektovat stanovené počty účastníků od pořadatelů vycházek, exkurzí a dalších akcí.

Rozhodně se vám nesnažíme situaci komplikovat. Tam, kde je to bez registrace možné, je neděláme. Na váš zvyšující se počet a z toho plynoucí vyšší zájem, reagujeme (tam kde to jde) opakováním žádaných akcí.

Z registračního formuláře vám poté pomocí automatizované odpovědi chodí i potvrzovací emaily. Někdy chodí ihned, někdy se zpožděním, má to své důvody. Primárně systém nastavujeme podle termínu konání – obvykle dva týdny před akcí. Registrace spoušíme v den, kdy odchází náš víkendový e-mailový zpravodaj.

Pokud chcete provést registraci více lidí naráz, nepište nám to do poznámky – tu automat nepřečte. Zaregistrujte druhou osobu samostatně (klidně na stejný email). Děkujeme za pochopení.

 


1 komentář: „Květnový program

Komentáře nejsou povoleny.