Program na prazdniny

Prázdninový program? Pohyb, zábava a setkávání…

Těšit se můžete na lekce Nordic Walkingu, oblíbené mölkky, vycházky, nebo živý kurz trénování paměti.

 

Rychlý přesun na typ programu:

Nordic Walking    Mölkky    Výlety   Kurz trénování paměti na PC   

 

Klikněte na banner a dozvíte se víc

 

Společné aktivity (v Praze) na živo

Připravujeme pro vás společná setkání a aktivity a průběžně je budeme doplňovat. Sledujte proto náš web, tuto stránku, kalendář akcí a facebook pro aktuální informace.

Na všech akcích prosíme o dodržování vládou nařízených hygienických opatření. Buďte ohleduplní, zůstaňte prosíme doma, pokud se jakkoliv necítíte dobře, jste nachlazení atd. 

 

Kolik to stojí?

Naše akce jsou bezplatné a zúčastnit se ho může každý. U výletů si každý hradí cestu či občerstvení. 

Uvítáme každopádně dobrovolné příspěvky např. na Darujme.cz, kde běží výzva na: Léto pražských seniorů. Konečně v pohybu!  Děkujeme

 

Nordic Walkingové lekce

Přehled pravidelných lekcí:

  • PONDĚLÍ: Praha 7 – Stromovka, začátek v 18 hod., sraz před budou Planetária cca. 10 min před začátkem lekce. Tato lekce zaměřená na osoby s diabetem a nadváhou*, ale účastnit se může kdokoli. 
  • ÚTERÝ: Praha 7 – Stromovka, začátek v 10 hod., sraz před budou Planetária cca. 10 min před začátkem lekce.
  • ÚTERÝ: Praha 4 – Krčský les, začátek v 14 hod., sraz na parkovišti u Restaurace U Labutě pod Thomayerovou nemocnicí cca. 10 min před začátkem lekce.
  • ČTVRTEK: Praha 7 – Stromovka, začátek v 7:30 hod., sraz před budou Planetária cca. 10 min před začátkem lekce. Tato lekce zaměřená na osoby s diabetem a nadváhou*, ale účastnit se může kdokoli. 

Od půlky srpna  (od 19.8.) nové lekce na Praze 5:

  • ČTVRTEK: Praha 5 – Kinského zahrada, začátek v 10 hod., sraz cca. 10 min před začátkem lekce u vchodu do parku z Nám. Kinských.

 

*Lekce pro osoby s diabetem a nadváhou jsou zpoplatněné. Pro účastníky našich pravidelných lekcí jsou po předchozí domluvě zdarma. Více informací o lekcích ZDE

 

 

Mölkky

Co jsou to mölkky?

Mölkky je zábavná hra u které lze kombinovat náhodu s dovedností.
Zároveň je to hra, kterou se lze snadno naučit. Jde o 12 dřevěných kuželek s číslem, rozmístěných dle stanoveného plánu. Tyto kuželky se následně shazují jinou, speciálně určenou kuželkou


Kdy a kde budeme hrát?

  • Středa, 14.7.2021 od 14 hod., Centrální park Pankrác Prahy 4, sraz na hřišti pro pétanque (vedle Café Na půl cesty), 10 min od metra Pankrác.
  • Středa, 28.7.2021 od 14 hod., Střelecký ostrov, Praha 1, sraz u pódia, vedle stánku s občerstvením (více info ZDE)
  • Středa, 11.8.2021 od 14 hod., Centrální park Pankrác Prahy 4, sraz na hřišti pro pétanque (vedle Café Na půl cesty), 10 min od metra Pankrác.
  • Středa, 25.8.2021 od 14 hod., Střelecký ostrov, Praha 1, sraz u pódia, vedle stánku s občerstvením


Další informace:

Na rozdíl od pétanque, na mölkky nepotřebujete sílu! Hrát mölkky může opravdu téměř každý. Akce je pro seniory bezplatná. Není třeba předchozí zkušenost s hrou či s obdobným typem her.
S sebou si nezapomeňte pohodlný oděv a obuv, dobrou náladu – vítána jsou i hravá vnoučata! 🙂

 

 

Výlety

Sledujte pravidelně tuto stránku, termíny výletů budou doplňovány.

 

Úterý 13.7. Na farmu za farmařením i za uměním

Na výlet můžeme vyrazit spolu, nebo se dopravit individuálně (viz níže). 

Společně: v 10.01 hod., odjíždí vlak směr Benešov z Hlavního nádraží. Lístky na vlak si zajišťuje každý sám. Sraz u vlaku (budeme se snažit nastoupit do prvního vozu). 

Můžeme se potkat přímo i na zastávce ve Světicích, kde budeme z vlaku vystupovat (přistoupit do vlaku můžete i na jiných stanicích po trase, stejně jako přijet z druhého směru).

Nebo můžete dorazit přímo na farmu na cca 11 hod., (např. automobilem).

 Z nádraží ve Světicích půjdeme pěšky cca 1,3 km na farmu v Oticích, kde bude probíhat program.

Cena programu 50 Kč/osoba. Předchozí rezervace není nutná.

PROGRAM NA FARMĚ:

  • prohlídka školní farmy, ukázky moderních farmářských metod ;o) (které vycházejí z metod původních farmářů před staletími). Farma produkuje zeleninu v BIO kvalitě pro školní jídelnu i pro veřejnost, která si může výpěstky kupovat.
  • LAND ARTna farmu se můžeme dívat i jinak, jako na ateliér a galerii pod otevřeným nebem. Můžeme malovat, tvořit, a to i bez štětce a barev, omezeni jsme jen svou fantazií. Využijeme vše, co najdeme na farmě a v okolí, abychom vytvořili originální umělecká díla a 3D objekty.

Vnoučata vítána!

Zpáteční cesta:

  1. po cyklostezce (vhodná i pro pěší) cca 6 km na nádraží do Říčan
  2. zpět na zastávku do Světic cca 1,3 km

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715 

 

Čtvrtek 22.7. Planetární stezkou z Klecánek do Prahy

Vloni v létě jsme šli z Prahy, z Bohnic podél Vltavy do Klecan (a zpátky!! do Vinoře), letos si tento výlet dáme v lehčí (kratší) formě a a v opačném směru.

Autobus do Klecánek odjíždí z Kobylis ve 13:05 hod. Sejdeme se ve 12:50 hod. na výchozí zastávce autobusu 371 v Kobylisích (u stanice metra C). Zastávka se nachází před budovou Katastrálního úřadu, dost vpředu ve směru Bohnice.

Čeká nás pohodová odpolední, cca. 5 km dlouhá procházka podél řeky.

Návrat do Prahy očekáváme kolem 15:30 hod. Kdo si bude chtít procházku prodloužit bude moct z Bohnic pokračovat podél řeky až k ZOO (+ cca. 3 – 6 km dle zvolené trasy), nebo se přívozem přeplavit do Roztok.

Informace o planetární stezce ke stažení ZDE.

 

Čtvrtek 26.8. Pochod přes trampské osady na dolním toku Kocáby (Hadí řeky).

Trasa pochodu začne v obci Bratřínov a končí ve Štěchovicích. Měří do 10 kilometrů a projdeme ji za 3 – 4 hodiny.  Po 3,5 kilometrech (po projití 3 osad) je možné trasu opustit a vystoupat 2 km do Bojanovic, kde je zastávka busu směr Smíchov.

Do Bratřínova se dostaneme autobusem č. 314, který odjíždí od Smíchovského nádraží, autobusového stanoviště D. Najdeme ho u levého rohu (při pohledu zvenčí) vstupní nádražní haly. Sejdeme se na něm ve 12:40, autobus odjíždí ve 12:50 hod..  

Pochodovat budeme po asfaltkách, polních a lesních cestách, i po úzkých stezkách. Na trase je několik náročnějších stoupání a klesání (kdo pravidelně chodí, tak je zvládne). Je potřeba se vybavit turistickým oděním a turistickou obuví. NW hole budou výhodou. Nezapomeňte si vzít také postřik na klíšťata. 

 

 

Pětidílný kurz trénování paměti pomocí počítačového programu Brain Jogging

 

Trénování paměti 3 x jinak i letos

Během letošního podzimu si s námi budete moct vyzkoušet trénování paměti 3 x jinak. Na léto jsme připravili první ochutnávku z našich tří rozdílných lekcí:

 

Trénování paměti pomocí PC programu

Přijďte si vyzkoušet, jak trénovat paměť na počítači s program HAPPYneuron BrainJogging, který obsahuje celkem 20 her, které se vždy po 4 zaměřují na jednu z 5-ti kognitivních funkcí.

Lekce povede lektorka Ing. Hana Čepová

Místo konání: Kongresové centrum Praha (Palác kultury), Praha 4, u metra „C“ Vyšehrad. Kurz proběhne v zasedací místnosti AVPO ČR, účastníci obdrží potřebné  instrukce před zahájením kurzu.

Termíny konání I. KURZ:  15.7., 19.7., 22.7., 26.7. a 29.7 vždy od 14 hod. REGISTRACE BYLA UKONČENA

Termíny konání II. KURZ: 9.8., 12.8., 16.8, 19.8. a 23.8. vždy od 14 hod. KURZ PROBĚHNE V NÁHRADNÍM TERMÍNU, NA PODZIM.

Na kurz je potřeba se registrovat. Kurz je určen pouze občanům s trvalým bydlištěm na území Hl. m. Prahy. Počet míst je omezen.

Účastníkům budou na kurzu zapůjčeny  pracovní notebooky.

 

 

Kurzy „Trénování paměti 3 x jinak“ jsou financovány z prostředků Hl. m. Prahy.

 

 

 


Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..