Prosincový program

Prosincový program nabídne (doufáme) dvě venkovní společné aktivity a tradiční on-line programy.

Bohužel současná situace nám neumožňuje realizovat plánované vnitřní společné aktivity. Vrátíme se k nim, až to zase půjde.

 

Rychlý přesun na typ programu který vás zajímá:

On-line   Akce a výlety    Podpořte nás

 

 

On-line

 

S podzimem jsme se vrátili do on-line prostředí, kterému nevadí ani případné venkovní neutěšené počasí, ani  Covid-19. Opět využíváme platformu ZOOM. Pro to, abyste se mohli připojit je třeba si stáhnout a nainstalovat aplikaci Zoom Client for Meetings. Jak se pak na ZOOM připojit se dozvíte na tomto videu.

V případě dotazů k připojení volejte Hanu Čepovou: 603 852 740.

 

Vybrané programy probíhají díky finanční podpoře Nadace ČEZ – Zaměstnanecké granty. Děkujeme

 

Jednorázová on-line akce

  • Pondělí 13.12. 2021, 17 hod. Vánoce pohledem oblíbeného přednášejícího – historika Jakuba Rychtara

Od stavění betlémů Františkem z Assisi, až po relativně pozdní příchod stromečků do našich krajin. Vánoce ve zlomových okamžicích historie českého 20. století a spousta dalšího.

Přihlášení: přímý link na ZOOM, nebo: meeting ID: 531 675 3853, Passcode: 111

 

Pravidelné on-line akce

  • úterý od 10 hod.  Anglická konverzace pro mírně pokročilé s Vladimírem Papouškem. ZPOPLATNĚNÁ AKTIVITA

Bude probíhat ve dnech 7., 14. a 21. prosince.

Máte-li zájem přidat se do konverzace, kontaktujte nás na: mail a my vám zašleme informace potřebné k platbě.
Finanční podmínky:
– od kurzovné* 150 Kč/ měsíc/ os., placeno vždy dopředu, příp. 500 Kč za období prosinec 2021 – březen 2022 (sleva 100 Kč).
* Kurzovné se nevztahuje na naše přispěvatele, kteří nás v letošním roce podpořili částkou vyšší než 1.000 Kč viz seznam

Přihlašovací údaje vám budou zaslány po uhrazení příslušné částky.

 

  • úterý od 17 hod.  Desetidílný kurz Psychologie třetího věku vedený Mgr. Janou Mikšovskou (kurz probíhá od 5.10. do 14.12.)

Bude probíhat ve dnech 7. a 14. prosince, kdy kurz končí.

Desetidílný kurz Psychologie třetího věku vedený Mgr. Janou Mikšovskou. Anotace kurzu ZDE, více o lektorce ZDE. Tento cyklus budete moci absolvovat zdarma. Kurz je připraven ve spolupráci s vysokou školou Academia Rerum Civilium – Vysoká škola politických a společenských věd, Kutná Hora.

Jednotlivá setkání lze absolvovat samostatně, ale pokud se o tématiku psychologie zajímáte, doporučujeme absolvovat celý kurz. Kurz můžete ale začít navštěvovat kdykoliv i v jeho průběhu.

Přihlášení: přímý link na ZOOM, nebo: meeting ID: 531 675 3853, Passcode: 111

 

  • středa od 17 hod. Kurz Mytologie (první semestr bude probíhat od 6.10. do 15.12.) ZPOPLATNĚNÁ AKTIVITA

Bude probíhat ve dnech 8. a 15. prosince, kdy kurz pro tento kalendářní rok a semestr končí.

Exkluzivně přinášíme dvousemestrální tj. 20ti dílný kurz (10 dílů podzim, 10 dílů jaro)  Mytologie v podání Mgr. Petry Hirtlové, PhD. Anotace kurzu ZDE, více o lektorce ZDE. Kurz je připraven ve spolupráci s vysokou školou Academia Rerum Civilium – Vysoká škola politických a společenských věd, Kutná Hora.

Máte-li zájem přidat se k tomuto kurzu, kontaktujte nás na: mail a my vám zašleme informace potřebné k platbě.

Finanční podmínky: tento vzdělávací cyklus je zpoplatněn částkou za oba cykly 500 Kč. Účastníci kurzu obdrží certifikát o absolvování a budou mít přístup k záznamům z již proběhlých přednášek

Přihlašovací údaje vám budou zaslány po uhrazení příslušné částky. Kurz můžete začít navštěvovat kdykoliv i v jeho průběhu. Po zaplacení příslušné částky vám bude zaslán i odkaz na záznamy předchozích dílů.

 

  • pátek od 17 hod. Zdravotní cvičení a protažení před víkendem, s fyzioterapeutkou Ninou

Bude probíhat ve dnech 3., 10. a 17. prosince.

Rehabilitačně kondiční cvičení, abychom úplně nezatuhli na těle i na duchu. Cvičení vede skvělá fyzioterapeutka Nina Petržalová (Čechová). Na lekce si připravte pohodlné oblečení, podložku na ležení – např. karimatka nebo ručník (ne postel). Kdo má, využije overball (lze nahradit malým polštářkem).

Zároveň můžete očekávat zábavné domácí úkoly od Niny, které vás přinutí cvičit v průběhu celého týdne. Protože si uvědomujeme, že pravidelný pohyb je pro každého z nás důležitý, můžete s Ninou cvičit každý týden bezplatně.

Přihlášení: přímý link na ZOOM, nebo: meeting ID: 531 675 3853, Passcode: 111

 

 

Podporujte nás

 

Kolik to stojí?

Naše akce jsou většinou bezplatné a zúčastnit se jich může každý. U výletů si každý hradí cestu, vstupné či občerstvení. 

Protože vše něco stojí a ne vše je hrazeno z grantů či dotací, uvítáme dobrovolné příspěvky např. přes darovací portál Darujme.cz, a tam si vybrat  co byste rádi podpořili. Naše aktivity můžete také ocenit zasláním jakékoli částky přímo na náš účet u ČSOB: 258492161/0300.

Děkujeme

 

Aktuálně:

Aktuálně máme vypsánu tzv. Dárcovskou výzvu na portále Darujme.cz pro to, abychom pro vás (pro seniory) mohli i v roce 2022 připravovat oblíbené lekce trénování paměti. Na ty jsme obvykle psali grant (na Magistrát Hl. m. Prahy), jehož podmínky se pro příští rok změnily a není možné na tuto aktivitu žádat. 

Více informací najdete na odkazu ZDE. Pomozte nám dárcovskou výzvu šířit mezi (třeba) své děti, příp. přátelé, kteří by mohli chtít tuto aktivitu podpořit.

Pokud se rozhodnete přispět i vy, po snadné registraci se můžete rozhodnout i jakým způsobem chcete přispět. Finančně sbírku podpořit můžete jak platbou kartou, tak i bankovním převodem (údaje obdržíte z darovacího portálu do emailu).

Děkujeme

 

 

Akce a výlety

  1. Prosíme o dodržování aktuálních protiepidemických opatření.
  2. V případě, kdy je kluzko atd., zvažte z důvodu bezpečnosti svoji účast na obou akcích.
  3. Kontrolujte průběžně náš program, pro případ změn vycházejících z aktuální situace.

 

  • Pátek 3.12. 2021, Čerto – Mikulášská vycházka, připravila a vede Eva Kozderková

Sraz: ve 14 hod. na zastávce MHD Pohořelec

Terén je nenáročný, jedno malé stoupáníčko na Strahově, pak by to s námi šlo s kopce a po rovince. Doporučujeme volit oděv a obuv adekvátně počasí.

Charakter akce: společenská vycházka po městě.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

 

  • Úterý 14.12. 2021,  Společné zdobení vánočního stromu v Prokopském údolí, připravila a vede Zdenka Tačovská

Sraz: v 10 hod. u obchodního centra na Nových Butovicích.

S sebou jablíčka popř. něco jiného vhodného pro zvířátka a ptáčky (ne kovové háčky). Pro sebe do termosky čajíček, svařáček, “mozek” a svačinku, teplé oblečení, vhodná obuv.

Charakter akce: společenská vycházka do přírody.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

Společné aktivity (v Praze) na živo

Všechny informace se snažíme doplňovat a aktualizovat dle vývoje. Sledujte proto náš web, tuto stránku, kalendář akcí a facebook pro aktuální informace.

Na všech akcích prosíme o dodržování vládou nařízených hygienických opatření. Buďte ohleduplní, zůstaňte prosíme doma, pokud se jakkoliv necítíte dobře, jste nachlazení atd. 

 

Klikněte na banner a dozvíte se víc

 

 


1 komentář: „Prosincový program

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..