Dubnový program

Dubnový program pro seniory přinese opět množství zajímavých aktivit.

Na co se ale nejspíš těšíme nejvíc? Na lekce Nordic Walkingu!

Rychlý přesun na typ programu:

Nordic Walking      Programy na živo

Program

  • Pondělí 3.4. od 13.30 hod., Workshop: Jak na WhatsApp?

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác

Nevíte si rady s aplikací WhatsApp? Přijďte na jedinečný workshop, kde vás konzultanti Magenty provedou základními nastaveními a možnostmi této aplikace, jako je zasílání fotek, videií, polohy, uskutečnění video a audiohovoru.

Účast na workshopu z vás udělá plnohodnotné uživatele WhatsAppu. To není vše. Můžete se těšit i na menší soutěž a fajn zábavu v prostoru Magenta Experience Centra.

Na workshop je potřeba se registrovat. Registarce byla ukončena

Aktivitu finančně podpořila MČ Praha 4.

Workshop se uskuteční v rámci pravidelných aktivit „digitálního vzdělávání seniorů„, které probíhá jednou za 14 dnů v pondělí. #DigitálníVzděláváníSeniorů

  • Úterý 4.4. od 14 hod., Komentovaná prohlídka Národní technické knihovny – náhradní termín

Sraz: Národní technická knihovna, Technická 6, 160 80 Praha 6. Sejdeme se 10 min., před začátkem u turniketů (v parteru u vstupu do knihovny). Kabáty si odložte v šatně, kterou najdete vedle Galerie.

Během komentované prohlídky se dozvíte informace o historii knihovny, současných službách nebo se seznámíte s architekturou budovy, která získala řadu ocenění.

Kapacita prohlídky byla naplněna a nelze se na ní dále registrovat.

Kontaktní osoba pro tuto akci:  Hana Čepová, tel.: 603 852 740

  • Středa 5.4., od 13 hod., Workshop Jak na Facebookovou skupinu 

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác

Facebookové skupiny jsou místem, kde spolu můžete komunikovat na témata, která vás zajímají a nemusíte za to platit Facebooku ani korunu. Naučíme vás založit skupinu, zvát do ní členy, spravovat ji a ovlivňovat její obsah. Pochopíte rozdíl mezi firemní stránkou, otevřenou, uzavřenou a tajnou skupinou. Vysvětlíme jejich výhody a nevýhody. Poradíme vám, jaká témata jsou vhodná v rámci skupiny, a co patří do osobní komunikace.

Školení připravujeme tak, abyste nabyté informace mohli rovnou aplikovat. Ještě v ten samý den. A klidně během školení.

Účastníkům doporučujeme mít zřízený účet na Facebooku a nainstalovanou a zprovozněnou aplikaci ve svém telefonu.

Kapacita workshopu byla naplněna a nelze se na něj dále registrovat.

Kontaktní osoba pro tuto akci:  Hana Čepová, tel.: 603 852 740

Aktivita byla podpořena z dotačního programu MPSV – Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností.

Tento přidaný workshop se uskuteční v rámci aktivity „digitální vzdělávání seniorů„, které obvykle probíhají jednou za 14 dnů v pondělí. #DigitálníVzděláváníSeniorů

  • Čtvrtek 13.4. od 14 hod., Mölkky na pétanque hřišti na Folimance

Sraz: Ve volnočasovém areálu pod Nuselským mostem, v parku Folimanka

Ani v jarním čase nezapomínáme na naší oblíbenou hru molkky. Těšíme se na ty, co už jí hrají i na ty, pro koho to bude premiéra. Co neumíme, se vzájemně naučíme. Nechceme konkurovat tréninkům a závodům soutěžních týmů. Cílem je, abychom si to všichni užili (ať nám to jde, nebo ne).

Na místě si užijete přítomnost prima parťáků. S sebou doporučujeme vzít kromě dobré nálady i vhodné oblečení. Na místě je k dispozici stánek s občerstvením. Akce trvá cca 1,5- 2 hod. a není na ní  nutná předchozí registrace.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, tel.: 603 852 715

  • Pondělí 17.4., od 13 hod., Workshop: Úpravy fotek a videí na zařízeních Android

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác

Využíváte své telefony a tablety běžící na Andriodu k focení a nahrávání videí? Základními možnostmi a aplikacemi na zpracování vás provedou konzultanti z Magenty.

Akce je určena pouze uživatelům, kteří mají chytré telefony běžící na platformě Android (tedy vše kromě iPhone).

Akce je bezplatná, předpokládaná doba trvání 1,5 – 2 hod.

Kapacita workshopu byla naplněna a nelze se na něj dále registrovat.

Aktivitu finančně podpořila MČ Praha 4

Workshop se uskuteční v rámci pravidelných aktivit „digitálního vzdělávání seniorů„, které probíhá jednou za 14 dnů v pondělí. #DigitálníVzděláváníSeniorů

Kontaktní osoba pro tuto akci:  Hana Čepová, tel.: 603 852 740

  • Úterý 18.4., od 14.30 hod., Vycházka do Královské zahrady, Karel Pinkas

Sraz: Sejdeme se ve 14:30 u vchodu do zahrady vedle Královského letohrádku.

Na vycházce uvidíme řadu zajímavých dřevin: nahovětvec dvoudomý, cypřišky nutka a Lawsonův, javor cukrový, pavlovnii plstnatou, liliovník tulipánokvětý, metasekvoji čínskou, jerlín japonský, břízu Jacquemontovu, magnolii japonskou, borovici rumelskou, pivoňku keřovitou a další.  Zároveň si prohlédneme sochy, vodotrysk, fíkovnu, oranžérii, prezidentský domek a Lví Dvůr. A určitě nepřehlédneme tři renezanční skvosty: bronzovou Zpívající fontánu, reliéfy na fasádě Letohrádku královny Anny s převážně antickými náměty a renesanční sgrafita na stěně Velké Míčovny.

Na tuto akci není potřeba se registrovat. Fotografie z akce najdete ZDE a ZDE.

  • Čtvrtek 20.4. od 9.hod., Výlet do Kostelce nad Černými lesy, Zbyněk Kašík

Sraz: Sraz: 8.50 hod., metro Háje, zastávka autobusu 387 Odjezd v 9,00 hod., Cesta trvá 45 min.

Společná vycházka po městě vedená Zbyňkem Kašíkem bude dlouhá necelé 3 km, povede téměř po rovině, takže bude vhodná i pro hůře pohyblivé účastníky. Pokud vše dobře dopadne, prohlídku kostela povede místní farář.

Následně bude možné spočinout na lavičkách na náměstí, zajít si na kávu a dortík do cukrárny nebo kavárny (obojí rovněž na náměstí) případně i na oběd do restaurace, vzdálené od náměstí cca 100 m.

Ve 13 hod., se zájemci sejdou ke společné návštěvě místního muzea. Další zajímavá místa ve městě je možné navštívit individuálně.

Cesta zpět do Prahy individuální, autobusy odjíždí cca každou půlhodinu.

 Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

  • Čtvrtek 27.4. od 14 hod., Mölkky na pétanque hřišti na Folimance

Sraz: Ve volnočasovém areálu pod Nuselským mostem, v parku Folimanka

Ani v jarním čase nezapomínáme na naší oblíbenou hru molkky. Těšíme se na ty, co už jí hrají i na ty, pro koho to bude premiéra. Co neumíme se vzájemně naučíme. Nechceme konkurovat tréninkům a závodům soutěžních týmů. Cílem je, abychom si to všichni užili (ať nám to jde, nebo ne).

Na místě si užijete přítomnost prima parťáků. S sebou doporučujeme vzít kromě dobré nálady i vhodné oblečení. Na místě je k dispozici stánek s občerstvením. Akce trvá cca 1,5- 2 hod. a není na ní nutná předchozí registrace.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, tel.: 603 852 715

#ZdravéStárnutí

Nordic Walking

Chůze je jedna z nejzdravějších forem pohybu a provozovat jí může téměř každý. Při Nordic Walkingové chůzi lze využít holí k větší stabilitě chůze. Zároveň se při chůzi s NW holemi zapojuje až 90% svalů celého těla.

Správně prováděná NW chůze má velké množství pozitivních zdravotních efektů vice viz ZDE

Lekcí se může účastnit každý bez ohledu na předchozí zkušenost a fyzickou kondici. Své ušlé km si pak můžete zaznamenávat v naší celoroční Chodecké výzvě.

Přehled pravidelných lekcí  (sraz cca. 5-10 min. před začátkem lekce):

  • Praha 7: Úterky od 4.4. – 28.11., 10 – 11 hod., Stromovka, sraz před budovou  Planetária
  • Praha 2: Úterky od 4.4. – 6.6.., 10 – 11 hod., sraz u Altánu u  dětského hřiště v parku Folimanka
  • Praha 10: Středy od 5.4. – 28.6., 9.30 – 11 hod.Malešický lesopark, sraz u vchodu do parku „u koulí“, na rohu ulic Cerhenická/Káranská
  • Praha 3: Středy od 12.4. – 14.6., 14-15 hod. – Vrch Vítkov, u zastávky autobusu č. 133, 207  Ohrada směr do centra

Pravidelné lekce Nordic Walkingu finančně podporují jednotlivé MČ:

Na lekce NENÍ třeba se předem registrovat. Lekce se nekonají v den, na který připadá státní svátek.

#NordicWalking #ZdravéStárnutí

Na lekci doporučujeme pohodlné sportovní oblečení a obutí. Zároveň doporučujeme nosit si s sebou v batůžku pitíHole na lekci vám rádi na místě zapůjčíme, příp. pokud máte vlastní – pomůžeme vám s jejich nastavením.

V případě dotazů k lekcím volejte Hanu Čepovou: 603 852 740.


Aktuální články

  • Květnový program

    Květnový program pro seniory opět nabízí mnoho možností společného vyžití. Obsahuje širokou nabídku výletů a exkurzí. Čekají nás i oblíbené pravidelné lekce Nordic Walkingu   Rychlý přesun na typ programu: Nordic Walking    Programy na živo    Informace k registracím   ProgramPokračovat ve čtení..

  • Březnový program

    Březnový program pro aktivní seniory & Pochod pro mozek. V bohatém programu si určitě každý najde něco, co ho zaujme, čeho se rád zúčastní.   Rychlý přesun na typ programu:  Programy na živo   On-line programy    Pravidelné plavání   Informace k registracímPokračovat ve čtení..

  • 11. ročník SENIOR CAMPů

    Informace k 11. ročníku SENIOR CAMPů 55+, které se opět uskuteční v Orlíku nad Vltavou. Čeká vás relaxace, pohyb, zábava, výlety, trénování paměti, nová přátelství…   Cestou zdraví z.s. a Právě teď! o.p.s. vás zvou na CELOTÝDENNÍ a zcela dobrovolnýPokračovat ve čtení..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..