Zářijový program

Věříme, že vás náš zářijový program pro seniory nezklame.

Přináší mnoho zajímavých možností, jak aktivně trávit čas v příjemné společnosti, navíc nás čekají dvě přednášky o zdraví doplněné cvičením, kvíz o znalostech z historie atd.

 

Rychlý přesun na typ programu:

Nordic Walking      Programy na živo   Kurz trénování paměti   Informace k registracím

 

Program

  • Úterý 5.9., Naučná stezka Svatojánské proudy, Karel Pinkas

Sraz:  potkáme se ve 13:20 na autobusovém stanovišti D před Smíchovským nádražím. Zde nasedneme na bus č. 390, který nás doveze do Štěchovic. Odjezd busu ve 13:35 hod.

Ze Štěchovic půjdeme po NS Svatojánské proudy. Na počátku cesty mineme Štěchovickou přehradu. Od této chvíle budeme kopírovat břehy jejího přehradního jezera, pod kterým leží věhlasné svatojánské proudy. Když budeme míjet trampskou osadu Ztracenka, uvidíme na protějším břehu Smetanovu vyhlídku. Nakonec dojdeme až ke Slapské přehradě. U její paty stojí socha Jana Nepomuckého a Ferdinandův sloup, které sem byly přemístěny při její stavbě. Od nich vystoupáme na zastávku busu č. 390, kterým se vrátíme do Prahy.

Fyzicky náročná trasa je dlouhá 9 km. Turistická obuv je nutná, hůlky a pití jsou doporučeny. 

Kontaktní osoba: Hana Čepová, tel. 603 852 740

 

  • Středa 6.9., od 14 hod., Mölkky ve volnočasovém areálu na Folimance

Sraz:  potkáme se ve volnočasovém areálu pod Nuselským mostem, v parku Folimanka

Pojďte si zahrát oblíbenou hru mölkky. Těšíme se na ty, co už jí hrají i na ty, pro koho to bude premiéra. Co neumíme, se vzájemně naučíme. Nechceme konkurovat tréninkům a závodům soutěžních týmů. Cílem je, abychom si to všichni užili (ať nám to jde, nebo ne).

S sebou doporučujeme vzít kromě dobré nálady i vhodné oblečení. Na místě je k dispozici stánek s občerstvením. Akce trvá cca 1,5- 2 hod. 

Na akci není nutná předchozí registrace. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, tel.: 603 852 715

 

  • Čtvrtek 7.9., od 14. hod., Komentovaná prohlídka Muzea Policie ČR

Sraz: sejdeme se 10 min., před zahájením prohlídky u pokladny. Vstupné si hradí každý sám, pro seniory činí: 50 Kč. Adresa muzea: Ke Karlovu 453/1, 120 00 Praha 2

 Expozice začíná historií četnictva a policie na našem území. Věnuje se činnosti našich bezpečnostních složek na území Protektorátu Čechy a Morava, při nuceném nasazení v Německu i úloze příslušníků policie a četnictva v květnovém povstání a v odboji jako takovém. Další dvě části jsou věnovány období od Vítězného února do roku 1989. Současné policii je věnován sál Policie České republiky. Expozice kriminalistiky ukazuje nejzajímavější případy naší historie. Tolik jenom něco málo z toho, co se z poutavého výkladu průvodce, z vystavených exponátů a fotografií dozvíme.

Počet míst na prohlídce je omezený. Registrujte se prosím ZDE

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

  • Pondělí 11.9., od 10 hod., Karnevalové tvoření s Miluškou Veselou 

Místo konání: prostory klubu Dvojka pro seniory, Balbínova 6, Praha 2.

Blíží se naše letošní oslava Mezinárodního dne seniorů (2.10.), která proběhne v duchu Karnevalu v Riu. Kdo nemá vymyšleno/vytvořeno, může zde získat inspiraci a vyrobit si tematické dekorace na oblečení. Ti, kdo už hotovo mají, mohou nám ostatním (třeba méně zdatným, ale stejně nadšeným) s tvořením, pomoci. Fajn bude, když společně vytvoříme i nějakou výzdobu sálu.

Na místě budou k dispozici nějaké jehly, krepové papíry, korálky, peří, lesklé látky. Uvítáme, když donesete z domova další věci z kterých se dá vytvářet a doma vám nebudou chybět (spíše naopak). Hodit se budou určitě vlastní nůžky šicí potřeby a kdo má tavicí pistole.

Každý den se může stát karnevalem. Třeba se nám to podaří už zde.

Doba trvání cca 2 hod., Na akci není nutná předchozí registrace.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

  • Středa 13.9., od 13.30 hod., Aby záda nebolela – přednáška a nácvik cvičení, Ivana Feliciani

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác

Problémy s páteří postihují až 80% populace a podle tradiční čínské medicíny má až 90% procent zdravotních problémů kořeny v páteří. Aby záda nebolela, potřebují hlavně bezchybně fungující páteř.

 Přijďte se naučit cviky, která vaše záda posílí a uleví jim od bolesti. Dopřejte své páteři to, co potřebuje. Uvidíte, že se vám štědře odmění!

Poměr samotného cvičení a teorie bude 80:20, Doba trvání akce cca 2 hod.,

Na sebe si vezměte pohodlné oblečení, nemusí být vyloženě sportovní 

Nezapomeňte si s sebou přibalit dobrou náladu a případné dotazy. Více potřebovat nebudete. Na akci můžete dorazit bez předchozí registrace.

POZVANKA S DETAILY KE STAŽENÍ

 

  • Čtvrtek 14.9., od 13.00 hod., Pražský turnaj seniorů (jednotlivců) ve hře mölkky v rámci akce „Aktivní září“

Místo konání: Nově zrekonstruovaná část parku Stromovka, která se nachází v parku, pod železniční tratí, mezi Výstavištěm (kde poblíž léta stávala horská dráha) a východem ze Stromovky směrem do Troje a k ZOO. Pokud přijdete do Stromovky od tramvaje vydáte se směrem k Planetáriu (to budete mít po levé ruce), budete pokračovat stále rovně podél vchodu do areálu Výstaviště (po pravé ruce) až dolu do parku, kde se cesta stáčí doleva (od tramvaje je to celkem cca. 1 km). Zde mezi cestou a náspem železniční trati se nachází několik sportovišť.

  • Turnaj jednotlivců ve venkovní hře mölkky je určen jak zdatným hráčům, tak nováčkům. Můžům i ženám v seniorském věku.
 Hrát proti sobě budou nejméně dva, max. 6 hráčů. Ti se budou, dle pravidel hry,  snažit házecím kolíkem srazit mölkky. Vždy se počítá počet spadlých möllek nebo v případě jediné ležící její číselné označení. Není vždy výhodné srazit co největší počet mölekk. O strategii rozhoduje počet získaných bodů svých i soupeře a rozestavení mölekk (více o hře a pravidlech např. ZDE).

Pro hru v turnaji mölkky je nutná registrace ZDE. Registrujte se do neděle 10.9. (včetně).

Víťězové soutěží získají dárkové předměty.

Čekání mezi jednotlivými hrami si budou moci jak hráči, tak fanoušci zpříjemnit hraním dalších venkovních her, např.:

  • stolní tenis
  • líný tenis
  • s oporou si bude možné vyzkoušet projít se po laně nataženém mezi sloupy
  • házení frisbee
  • kroket

Sportovní náčiní bude na místě, pokud si budete chtít přinést např. vlastní pálku na stolní tenis, můžete. Pokud máte doma nějakou další zajímavou hru, kterou je možno hrát v přírodě, vezměte ji též  s sebou.

Na místě není žádné občerstvení, doporučujeme si jej vzít s sebou. V případě deště se akce nekoná.

Kontaktní osoba: Hana Čepová, 603 852 740

 

Akce se koná v rámci akcí Aktivní září, které pořádá Nadační fond Aktivní ČESKO a Rada seniorů ČR.

 

 

  • Pátek 15. 9., od 13 hod., Komentovaná prohlídka České televize

 Sraz: Sejdeme se ve 12:45 hod. na Hlavní recepci ČT. Na místo se dostanete nejlépe ze stanice Pražského povstání metra C, odtud 2 stanice autobusem č. 134, zastávka Na Hřebenech. Adresa: Na Hřebenech II,  1132/4, Praha 4.

Těšit se můžete na stálou prohlídkovou expozici, která nenaruší přípravu a realizaci programů a vysílání, ale zároveň uspokojí váš zájem o dění v České televizi. Prohlédnete si zmenšené modely všech budov na Kavčích horách. Shlédnete krátký film o České televizi, v němž si prohlédnete i ta pracoviště, která není možné běžně navštívit z důvodu rušení provozu či ochrany vaší bezpečnosti. Jen pro vás byl upraven sál, kde najdete pohádkové kostýmy, filmové zbraně, paruky, zpravodajské studio, režii a mnoho dalšího. Provedeni budete studii, ve kterých probíhá a probíhalo natáčení mnoha známých pořadů. Po cestě možná potkáte známé osobnosti, které vídáte na televizní obrazovce.

Počet míst na akci je omezený. Registrace nutná. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

Prosíme nepokoušejte se registrovat, kapacita vč. náhradníků je plně naplněna. Domlouváme další návštěvu (termín duben 2024). Děkujeme za pochopení.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

POZOR ČTĚTE: S předstihem musíme do ČT zaslat jmenné seznamy účastníků. Na místě před akcí budeme do seznamu dopisovat čísla dokladů (OP nebo pas), které mějte prosím s sebou. Zároveň prosíme, abyste dorazili s dostatečným předstihem, abychom to zvládli. Více než kdy jindy prosíme, aby jste se na akci se registrovali, pokud opravdu víte, že se akce chcete a budete moct zúčastnit (možnost nahradit přihlášené zájemce za náhradníky bude v tomto případě velmi složitá).

 

  • Pondělí 18.9., od 13 hod., Digitální vzdělávání – Úprava fotografií v telefonu pomocí aplikace Snapseed

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác

Naučte se jednoduše zdokonalovat své vyfocené fotografie pomocí programu Snapseed. Tento užitečný a bezplatný program si na začátku stahneme do svých zařízení (telefon/tablet) a potom vyzkoušíme většinu funkcionalit. Není potřeba  mít s úpravou fotografií jakoukoli předchozí zkušenost, vše zvládneme během workshopu.

Na přednášku je nutné se registrovat. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

Aktivita byla podpořena z dotačního programu Magistrátu Hl. m Prahy

Workshop se uskuteční v rámci pravidelných aktivit „digitálního vzdělávání seniorů„, které probíhá jednou za 14 dnů.

Kontaktní osoba pro tuto akci:  Hana Čepová, tel.: 603 852 740 

 

  • Úterý 19.9.,od 16 hod., Užitkové plodiny Nového světa, Botanická zahrada Praha Troja

Sraz:  potkáme se se zakoupenou vstupenkou  u Horního vstupu do zahrady v Bohnicích v 15.50 hod.

 Kolik znáte užitkových rostlin z Nového světa? Brambory, papriky, rajčata, dýně? Jistě i fazole, arašídy, batáty. Přijďte se seznámit s dalšími rostlinami, které postupně pronikají na náš stůl. Potom pro Vás chia, quinoa, amarant, ačokča, pepíno, nebudou španělská vesnice.

Cena vstupenek do Botanické zahrady: Program je díky podpoře hlavního města Prahy zdarma, účastníci platí jen vstupné do botanické zahrady (vstupné senioři nad 60 let – 95 Kč, senioři nad 70 let – 1 Kč).

Počet míst na akci je omezený. Registrujte se prosím. Kapacita naplněna, registrace ukončeny.

Kontaktní osoba: Iveta Luxová, Tel.: 603 852 715

 

  • Středa 20. 9., Výlet na Lštění a Starou Dubou, Karel Pinkas

Sraz: potkáme se v 9:10 hod. u vlaku na Hlavním nádraží, nebo na nádraží ve Čtyřkolech. Vlak č. Os22885 odjíždí  z Hl. nádraží v 9:21 hod. Do vlaku lze přistoupit kdekoli po jeho trase. Jízdenku, nejlépe zpáteční, si každý obstará sám. Vystoupíme ve stanici Čtyřkoly (kdo by chtěl, může se přidat až zde).

Potom přejdeme most přes Sázavu, projdeme obcí Lštění a vystoupáme na hradiště stejného jména. Na něm byl již v 10.  stol. založen kostelík sv. Klimenta. (Jeho dnešní podoba je barokní.)

Od něho se vydáme ke hradu Stará Dubá. Nejprve budeme pochodovat po náhorní planině, a když mineme osadu Dubsko, začneme sestupovat lesní cestou k Sázavě. Než k ní dojdeme, vystoupáme ještě na vršek se zříceninou hradu pánů z Dubé. (Tento výstup není povinný.) Hrad ve 14. stol. vlastnil Ondřej z Dubé (1320–1412), který byl za Karla IV. i Václava IV. nejvyšším zemským sudím a napsal znamenitou knihu o právu v českých zemích. Patří k 72 osobám, jejichž jména jsou uvedena na fasádě Národního muzea.

Poté se vrátíme dolů k Sázavě a podél ní se vydáme do Hvězdonic. Odtud odjedeme nejspíše ve 13:47 hod. zpět do Prahy – s přestupem v Čerčanech. Délka trasy činí 7,5 km. (Zdatní chodci se mohou po sestupu vydat z hradu po neznačené cestě podél Sázavy zpět do Lštění a do Čtyřkol. Jejich trasa by činila 10,5 km.)

Turistická obuv nutná, hůlky, strava do baťůžku i pití doporučeny. 

Kontaktní osoba: Hanka Čepová, tel: 603 852 740

 

K této vycházce vyhlašujeme znalostní soutěž ;o) 

  1. Jaké předměty jsou na erbu pánů z Dubé, kteří působili na Českolipsku?
  2. Jaký předmět je na erbu pánů z Dubé, kteří působili na Benešovsku?
  3. Byli Ondřej z Dubé, jehož jméno je uvedeno na fasádě Národního muzea, a Jan Roháč z Dubé, poslední husitský hejtman, v příbuzenském vztahu?
  4. Pokud ano, v jakém?

Za správnou odpověď na otázku 1 nebo 2 nebo 3 se získá jeden bod. Za správnou odpověď na čtvrtou otázku se získají body dva. Tři účastníci soutěže, kteří obdrží nejvíce bodů, budou odměněni. (Pokud by účastníků soutěže se stejným počtem bodů za správné odpovědi bylo více, dojde k losování.)

(Odpovědi posílejte na adresu luxova@prave-ted-ops.cz nebo karel.pinkas@seznam.cz  anebo nám je pošeptáte na vycházce) 

 

  • Pondělí 25. 9., od 13 hod., Když na srdci záleží – přednáška kardiologa doplněná cvičením

Místo konání: T-Mobile Magenta Experience Center v přízemí OC Arkády Pankrác

  • 13.00 – 14.00 Přednáška kardiologa, Doc. MUDr. Tomáše Kovárníka, Ph.D.

Víte, že aortální stenóza má často horší prognózu než nádorové onemocnění? Víte, co je Heart tým a jak funguje? Věděli jste, že se v České republice provádí katetrizační implantace aortální chlopně již od roku 2008? Víte, jak se tato léčba vyvíjela a jak se provádí dnes? Jaké jsou její výhody a úskalí a jak jsme na tom ve srovnání s jinými vyspělými státy? To vše se dozvíte na přednášce doc. MUDr. Tomáše Kovárníka, Ph.D., na které bude rovněž dostatek prostoru pro Vaše dotazy.

Hlavní témata přednášky: Aortální stenóza – základní popis, přirozená prognóza; Vývoj léčby stenózy aortální chlopně v uplynulých 10 letech; Výhody a úskalí kardiochirurgické implantace chlopně; Výhody a úskalí metody TAVI; Srovnání léčby stenózy aortální chlopně u nás a ve světě; Co je Heart tým a jak funguje?

Další informace k TAVI jsou dostupné na webové stránce www.tavi.cz

Doc. MUDr. Tomáš Kovárník, Ph.D. je český kardiolog, vedoucí lékař Oddělení intervenční kardiologie, II. interní kliniky – klinika kardiologie a angiologie 1. LF UK a VFN. Je vědecký spolupracovník the Iowa Institute for Biomedical Imaging na the University of Iowa ve Spojených Státech.

  • 14.15 – 15.00 hod., Cvičení s Bc. Ninou Čechovou

Cvičení, které bude probíhat ve stoje a v sedě se zaměří na uvolnění hrudníku, ramen, hrudní páteře a celkového protažení těla. Doporučujeme pohodlné oblečení, nemusí být přímo sportovní.

Bc. Nina Čechová pro nás vede již několik let oblíbené  páteční on-line cvičení. Někteří ji znáte z workshopů projektu Pomoz Sobě. 

Na akci můžete dorazit bez předchozí registrace.

 

  • Úterý 26.9., od 14 hod., Mölkky ve volnočasovém areálu na Folimance

Sraz: potkáme se ve volnočasovém areálu pod Nuselským mostem, v parku Folimanka

Pojďte si zahrát oblíbenou hru mölkky. Těšíme se na ty, co už jí hrají i na ty, pro koho to bude premiéra. Co neumíme, se vzájemně naučíme. Nechceme konkurovat tréninkům a závodům soutěžních týmů. Cílem je, abychom si to všichni užili (ať nám to jde, nebo ne).

S sebou doporučujeme vzít kromě dobré nálady i vhodné oblečení. Na místě je k dispozici stánek s občerstvením. Akce trvá cca 1,5- 2 hod. 

Na akci není nutná předchozí registrace. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, tel.: 603 852 715

 

  • Středa 27. 9., od 13 hod.,  Prohlídka Neviditelné výstavy, Novoměstská radnice

 Sraz: potkáme se ve 12.50 hod., Novoměstská radnice 2. patro, Karlovo nám. 1/23 (vstup z Vodičkovy ulice), Praha 2

Láká vás možnost poznat svět ze zcela jiné perspektivy? Chcete si vyzkoušet, jak ostré máte ostatní smysly, když vás zradí zrak? Pak si nenechte ujít  prohlídku Neviditelné výstavy.

Ta je rozvržena do dvou částí. V zatemněné části si vyzkoušíte, jaké nástrahy na nevidomé čekají každý den. Jak se orientují například v rušném městě, ale i v přírodě, nebo třeba na koncertě. Jaké to je, když si musíte uvařit oběd, aniž byste na něj viděli. Vaše kroky tmou povedou zkušení nevidomí průvodci, kteří jsou připraveni odpovědět na všechny otázky. V druhé, takzvané viditelné části, se pak seznámíte s různými pomůckami, jež ulehčují nevidomým lidem život.

Říkáte si, co vám taková výstava může dát? Jednak poznáte svět nevidomých, který se dost dobře nedá popsat slovy. Dá se jen zažít. A navíc pobyt v temnotě prozradí mnohdy na člověka víc, než by čekal.

Je to úžasný interaktivní zážitek. Mnoha lidem změní pohled na nevidomé lidi. Výstava chce ukázat, že být nevidomý je velice náročné, ale na druhou stranu, že to jde a že když máte ty správné lidi kolem sebe, jde to mnohem lépe.“ Lenka Hájková, průvodce

Podařilo se nám vyjednat snížené vstupné 170 Kč/ senior (běžné vstupné pro seniory činí 250 Kč). Vstupné si hradí na místě každý sám.

Na akci je nutné se registrovat ZDE do 20.9.

 

*Registrace

Proč jsou nutné registrace a rezervace vybraných aktivit?

Někteří z vás přichází s dotazy, zda jsou registrace na akce nutné a proč dříve nebyly.
Odpověď je jednoduchá – přibývá nás, což je skvělé, ale musíme se tomu přizpůsobit. Nejsou např. možné vycházky, kdy nás půjde po Praze 60 (nikdo by nic neslyšel, nikdo by si to neužil a také by to bylo nebezpečné). Stejně tak je nutné respektovat stanovené počty účastníků od pořadatelů exkurzí a dalších akcí.

Rozhodně se vám nesnažíme situaci komplikovat. Tam, kde je to bez registrace možné, registrace neděláme. A tam, kde to lze, akci při velkém zájmu za nějaký čas zopakujeme.

Z registračního formuláře vám poté pomocí automatizované odpovědi chodí i potvrzovací emaily. Někdy chodí ihned, někdy se zpožděním, má to své důvody. Primárně systém nastavujeme podle termínu konání. I z tohoto důvodu vás žádáme, pokud chcete provést registraci více lidí naráz, nepište nám to do poznámky – tu automat nepřečte. Zaregistrujte druhou osobu samostatně (klidně na stejný email). Děkujeme za pochopení.

 

 

Nordic Walking

Chůze je jedna z nejzdravějších forem pohybu a provozovat jí může téměř každý. Při Nordic Walkingové chůzi lze využít holí k větší stabilitě chůze. Zároveň se při chůzi s NW holemi zapojuje až 90% svalů celého těla.

Správně prováděná NW chůze má velké množství pozitivních zdravotních efektů vice viz ZDE

Lekcí se může účastnit každý bez ohledu na předchozí zkušenost a fyzickou kondici. Své ušlé km si pak můžete zaznamenávat v naší celoroční Chodecké výzvě.

 

Přehled pravidelných lekcí  (sraz cca. 5-10 min. před začátkem lekce):

  • Praha 7: Úterky, 4.4. – 28.11., 10 – 11 hod., Stromovka, sraz před budovou  Planetária
  • Praha 10: Středy, 6.9. – 29.11,   9.30 – 11 hod.Malešický lesopark, sraz u vchodu do parku „u koulí“, na rohu ulic Cerhenická/Káranská 
  • Praha 3: Středy 13.9. – 15.11.,  14-15 hod. – Vrch Vítkov, u zastávky autobusu č. 133, 207  Ohrada směr do centra
  • Praha 5: Čtvrtky, 22.6. – 26.10., 10 – 11 hod. Kinského zahrada. Sraz u vchodu do zahrady z Nám. Kinských. Pozor, jde o lekci s vyšším výškovým převýšením.  POZOR POSUN ZAČÁTKU LEKCE NA 10 HOD.

Na lekce NENÍ třeba se předem registrovat. Lekce se nekonají v den, na který připadá státní svátek.

#NordicWalking #ZdravéStárnutí

Na lekci doporučujeme pohodlné sportovní oblečení a obutí. Zároveň doporučujeme nosit si s sebou v batůžku pitíHole na lekci vám rádi na místě zapůjčíme, příp. pokud máte vlastní – pomůžeme vám s jejich nastavením.

V případě dotazů k lekcím volejte Hanu Čepovou: 603 852 740.

 

 

 

Kurz trénování paměti metodou FIE

Místo konání:  v Městské knihovně v Praze – Jezerka, Adresa: Nuselská 603/94, 140 00 Praha 4-Michle, v prostoru Ateliéru, vždy ve čtvrtek v čase 9.30 – 11 hod.

Feursteinova metoda instrumentálního obohacování (FIE) pomáhá rozvíjet myšlení a vyjadřování, podporuje vnitřní motivaci, reflektování vlastních myšlenek. Přináší umění vytvořit si vlastní strategii při řešení úkolu a sdílení rozdílných postupů, upevňuje sebedůvěru, odstraňuje impulzivitu a strach z chyb. Rozvíjí respektování jiného názoru.

Lektorka:  PhDr. Barbora Lucká, Ph.D.

Jednotlivé lekce budou probíhat v termínech:

  • Září 14.9.,  21.9., (28.9. se nekoná – státní svátek)
  • Říjen 5.10., 12.10., 19.10., 26.10.
  • Listopad 2.11., 9.11., 16.11., 23.11.

Jedná se o ucelený cyklus, který je třeba absolvovat celý. Prosíme, aby se hlásili pouze ti, kteří jsou na to připravení a mají v uvedených termínech volno.

Aktivita byla podpořena z dotačního programu MPSV – Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností.

 

Registrace ukončeny, kapacita kurzu je naplněna.

 


Aktuální články

  • Březnový program

    Březnový program pro aktivní seniory & Pochod pro mozek. V bohatém programu si určitě každý najde něco, co ho zaujme, čeho se rád zúčastní.   Rychlý přesun na typ programu:  Programy na živo   On-line programy    Pravidelné plavání   Informace k registracímPokračovat ve čtení..

  • 11. ročník SENIOR CAMPů

    Informace k 11. ročníku SENIOR CAMPů 55+, které se opět uskuteční v Orlíku nad Vltavou. Čeká vás relaxace, pohyb, zábava, výlety, trénování paměti, nová přátelství…   Cestou zdraví z.s. a Právě teď! o.p.s. vás zvou na CELOTÝDENNÍ a zcela dobrovolnýPokračovat ve čtení..

  • Plaveme přes LaManche

    Začíná tradiční plavecká soutěž „Přeplavme svůj La Manche“ . Soutěž pořádá klub SenSen a zapojují se do něj plavecké kluby seniorů z celé ČR. Zapojil se i klub „Plavu Právě teď!„.   Jubilejní 10. ročník SenSen vyhlašuje jubilejní 10. ročníkPokračovat ve čtení..